van der Horst

Salzburgring: Michel Nykjaer snelt naar tweede seizoenszege, Morbidelli opnieuw stevig leider

Michel Nykjaer - Target Competition
Michel Nykjaer - Target Competition
Na eerdere winst in Portimao wist Michel Nykjaer nu ook op de Salzburgring het TCR-laken naar zich toe te trekken. In tegenstelling tot polesitter Igor Skuz die roemloos ten onder zou gaan, pakte de Deen meteen de leiding en gaf die spijts niet aflatende druk van Pepe Oriola nooit meer uit handen. Puntenleider Morbidelli ruilde zijn negende startplaats aan de finish in voor een derde stek en zit opnieuw stevig in het leiderszadel nu Stefano Comini na een bewogen rit pas als negende finishte.
Start race 2
Start race 2
Polesitter Igor Skuz komt bij de start slecht weg, moet door de fout van Mikhail Grachev in de chicane rechtdoor en snijdt in ronde drie bovendien Bas Schouten de pas af waarbij beide rijders tot opgave worden gedwongen.

Met Michel Nykjaer als leider en met Andrea Belicchi en Stefano Comini in het spoor van de Deen, heeft Target Competition op dat ogenblik de teugels strak in handen. Comini blijkt vanuit achtste stelling evenwel te vroeg van start te zijn gegaan, krijgt een drive through opgelegd en zal pas achtste eindigen.

Belicchi gunt zijn Target-teamgenoot Nykjaer geen respijt maar de Italiaan slipt op een oliespoor, belandt even naast de baan en moet finaal vrede nemen met een vijfde stek. Oriola en Gené zijn hierdoor opgeklommen tot in derde en vierde stelling maar laatstgenoemde krijgt een tik mee van de mooi opgerukte Lorenzo Veglia en moet naar de pits voor een nieuwe band, hij eindigt pas tiende. Veglia zelf snijdt wat later de chicane af en zal na een drive through opgeven.

Michel Nykjaer - Target Competition
Michel Nykjaer - Target Competition
Nykjaer, hier eerder al winnaar in zowel ETCC als WTCC, houdt zijn rubbers gaaf en weet zijn leidersplaats nooit bedreigd. Temeer daar achtervolger Oriola zijn handen vol heeft aan Gianni Morbidelli, die is mede dankzij eerder vermelde incidenten opgerukt naar de derde plaats. Die levert de WestCoast Racing-topper 15 punten op; de Italiaan bouwt hierdoor zijn voorsprong op Comini opnieuw uit tot 18 punten. Pepe Oriola van zijn kant tekent met een derde en een tweede stek voor een sterk weekend en volgt op amper vier punten van Comini.

 Uitslag race 2:

1.Michel Nykjær (DEN)  15 ronden
2.Pepe Oriola (ESP)  +0.436
3.Gianni Morbidelli (ITA) +1.429
4. Sergey Afanasyev (RUS) +1.838
5.Andrea Belicchi (ITA) +2.598
6. Kevin Gleason (USA) +3.026
7. Mikhail Grachev (RUS) +17.800
8.Stefano Comini (SUI) +19.459
9. Bas Schouten (NED) +25.106
10.Jordi Gené (ESP) +1:22.753
DNF:
Lorenzo Veglia (ITA)
Markus Östreich (GER)
Igor Skuz (UKR)
 
Kampioenschap:

1.Morbidelli 175p
2.Comini 157
3.Oriola 153
4.Gené 134
5.Belicchi 127
6.Gleason 127
7.Nykjaer 92
8.Afanasyev 55
9.Veglia 45
10.Grachev 40...

Foto's: TCR Intl.Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 31 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons