van der Horst

Sam Bird richting McLaren

Sam Bird
Sam Bird
De volgende overstap in de Formule E is een feit. Nadat René Rast de deur van McLaren achter zich dicht deed, duurde het niet lang vooraleer Sam Bird deze opende. De Brit werd aan de deur gezet bij Jaguar en dat was dus halvelings een mooie kans voor McLaren om een ervaren man binnen te halen. Al zal Bird's ervaring serieus van belang zijn voor het komende seizoen.
Toegegeven, terwijl McLaren toch mooie dingen liet zien in de kwalificaties, voornamelijk met dank aan Jake Dennis, miste het toch nog de nodige ervaring om tijdens een race hun energie goed te verdelen. Dat terwijl eigenlijk heel het team het jaar ervoor nog fungeerde als fabrieksteam van Mercedes en hadden zij toch met twee titels bakken ervaring in huis. Toch misten zij een ervaren rot en die hebben ze nu in de persoon van Bird. De vraag is of hij klaar is om dit team mee te dragen na zijn toch wel mislukte passage bij Jaguar? We zullen het zien.

Hiermee zijn bijna alle plekken gevuld op de grid. Alleen ABT Cupra heeft zeker één en naargelang wat Nico Müller beslist misschien twee, zitjes te vullen. Hetzelfde geldt voor Avalanche Andretti, dat vermoedelijk André Lotterer nog zal vervangen.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 23 augustus 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons