van der Horst

Sam Dejonghe met Renault R.S.01 naar Spa Racing Festival

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe zal tijdens het Spa Racing Festival op 30 september en 1 oktober op de omloop van Francorchamps, het stuur nemen van een Renault R.S.01 en dat in het kader van de wedstrijden van de GT & Prototypes Challenge georganiseerd door V-Max Racing Management B.V., dat ook instaat voor de Supercar Challenge Dejonghe zal de wagen delen met de journalist-piloot Stéphane Lémeret en dat met de steun van Renault België Luxemburg. De wagen wordt ingezet door Equipe Verschuur, dat al heel wat ervaring heeft opgedaan met de wagen.
Equipe Verschuur - Renault RS01 Cup Spec
Equipe Verschuur - Renault RS01 Cup Spec
Voor Sam Dejonghe wordt het alweer een nieuwe ervaring, want hij zat nog nooit achter het stuur van een Renault R.S.01, maar hetzelfde geldt ook voor de ervaren Stéphane Lémeret die vroeger nochtans gereden heeft in verschillende promotieformules van de Franse constructeur. De R.S.01 werd oorspronkelijk gebouwd voor een monomerkencup van Renault, maar eind 2015 besloot de Franse constructeur te stoppen met de organisatie van de World Series by Renault waartoe ook de R.S.01 Cup behoorde. Sindsdien kunnen de wagens wel terecht in verschillende andere kampioenschappen zoals het GT Open, de 24H Series en de GT & Prototypes Challenge. In dit laatste kampioenschap zullen Dejonghe en Lémeret het moeten opnemen tegen LMP3 prototypes alsook  CN-prototypes waaronder de Norma’s van Deldiche Racing en McDonald’s Racing Belgium.

Foto's: Niels Vaeck & Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 31 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons