van der Horst

Sam Dejonghe naar India voor slotweekend mrf challenge

Het was een eerder korte winterstop voor de Belgische Formule 3 piloot uit Kalmthout, Sam Dejonghe. Maar hij zal er zeker niet om malen, nu hij terug op het vliegtuig stapt richting India, voor het derde en afsluitende raceweekend van de MRF Challenge 2012-2013.
Hoewel Sam er niet bij was tijdens het eerste van de drie raceweekends van deze winterchallenge, kon hij zich eind november toch al aardig in de kijker rijden door meteen op het podium te eindigen en belangrijke punten te sprokkelen.  “Na het mooie podium tijdens mijn eerste race-weekend, gaan we nu op zoek naar nog meer succes en prijzen.  Met nog vier races te gaan, is  een top drie klassering in de eindafrekening nog haalbaar”, aldus een duidelijk gemotiveerde sporter.

“We rijden dit keer op de Irungattukottai Race Track, nabij Chennai.  Chennai ligt in het zuiden van India. Het is een snel, bochtig en dus technisch circuit met naar verwachting erg hoge temperaturen.  Het wordt dus zweten en hard werken, maar daar houden we van.  Zowel op zaterdag als op zondag (9 en 10 februari 2013)  werken we telkens twee races af.  De startopstelling voor race 1 en 3 wordt bepaald door twee kwalificatiesessies, die verreden worden op vrijdag. Voor race 2 en 4 wordt weer het principe van de reversed grid gehanteerd. Alles is dus belangrijk.” zo vervolgt de racende Belg.

Dejonghe zal het weer opnemen tegen grote namen uit de Formule Renault 2.0, de Formule 3, de Formule 2 en de GP3, als daar zijn : Jordan King, Conor Daly, Hector Hurst, Luciano Bacheta, Alice Powell, etc…  Maar hij heeft reeds aangetoond dat hij zich in zijn sas voelt en hoegenaamd niet bang hoeft te zijn van dit aanstormend geweld.  Misschien wel in tegendeel, als we zijn winnersprofiel nog eens horen doorklinken in zijn commentaar : “Ik heb er veel zin in, na een lange winter.  Fysiek heb ik ook hard gewerkt om er te staan, en ik ben er helemaal klaar voor”.  

Sam Dejonghe press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 7 februari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons