van der Horst

Sam Dejonghe op zoek naar winst in de 25 Hours VW Fun Cup

VW Fun Cup #277 - Allure Team
VW Fun Cup #277 - Allure Team
Sam Dejonghe heeft zich, slechts enkele dagen voor de start van de wedstrijd, gebombardeerd tot een van de topfavorieten voor de overwinning in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De Vlaming vervoegt als Top Gun-rijder het viertal van Allure Team, viervoudig winnaar van de belangrijkste race op de kalender van de discipline.
  • Powercars
Sam Dejonghe & Stoffel Vandoorne
Sam Dejonghe & Stoffel Vandoorne
De 25 Hours VW Fun Cup is geen nieuw gegeven voor Dejonghe, die de wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps vorig jaar nog betwistte bij Clubsport Racing. Het Vlaamse team koos er dit jaar met de #415 echter voor om vast te houden aan de Fun-categorie - de categorie zonder Top Guns aan het stuur - en dus was er voor de Formula E-testrijder geen plaats. Johan Huygens, Marnik Battryn en Tom Boonen delen de auto met gewezen kartingtalent Matts Breckpot.

VW Fun Cup - start Franco Fun Festival
VW Fun Cup - start Franco Fun Festival
De oplossing kwam er dankzij de samenwerking tussen Clubsport Racing en Allure Team, de structuur die de assistentie van de #114 en de #415 verzorgt. Het team van Jean-François Olivier was nog op zoek naar een versterking op de #277, de wagen die zegevierde in de Ardennen in 2014, 2016, 2017 en 2018. Dejonghe wordt er naast Cédric Bollen, polesitter in het Franco Fun Festival, de tweede Top Gun. Gilles Debrus, Sébastien Kluyskens en ex-winnaar van de 24 Uur van Spa Frédéric Bouvy maken het team compleet.

De Hankook 25 Hours VW Fun Cup worden vrijdag op gang getrapt met de vrije trainingen, kwalificatie en de Super Pole om 21.15u. De race start zaterdag om klokslag 16 uur.

Foto's: Kronos Events - Letihon / Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op maandag 8 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons