Sam Dejonghe scoort eerste overwinning in MRF Challenge

Podium race 2
Sam Dejonghe heeft de tweede van de in totaal drie races die zaterdag op het Circuit van Madras (India) verreden werden, gewonnen. Onze landgenoot die derde lag in de tweede race, kon profiteren van een aanrijding tussen Svendsen-Cook en Ellinas om de leiding te pakken en alzo naar zijn eerste overwinning van dit seizoen te stormen. De grote verliezer van de dag was dan ook diezelfde Tio Ellinas, voor het weekend stond hij nog aan de leiding van het kampioenschap maar hij kon slechts een podiumplaats scoren terwijl zijn rechtstreekse concurrent Rupert Svendsen-Cook tweemaal won. De Brit heeft met nog twee races te gaan de leiding in het kampioenschap over genomen.
Sam Dejonghe was in de kwalificatie de eerste om een toptijd neer te zetten in 1:33.909, maar even later gingen Ellinas (1:33.257) en Narain Karthikeyan (1:33.557) nog sneller. Svendsen-Cook nestelde zich op het einde van de sessie met een ronde van 1:33.452 nog op de eerste startrij alvorens Ellinas met 1:33.086 de poletijd nog scherper stelde.

Zaterdag stonden drie races op het programma en met twee overwinningen en een derde plaats heeft Rupert Svendsen-Cook de koppositie in de stand overgenomen van Ellinas. De Cyprioot kende een desastreuze dag en behaalde slechts een tweede en een vierde plaats en ziet zijn voorsprong van 22 punten nu omgezet naar een achterstand van 9 punten. Het publiek had enkel oog voor de lokale held Narain Karthikeyan die in de eerste race nog net het podium haalde.

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe behaalde dan weer de overwinning in de tweede race van de dag. De Belg nam onmiddellijk na de start de derde plaats in en bleef in het kielzog van de koplopers Svendsen-Cook en Ellinas. Dejonghe zette druk op zijn tegenstanders maar op de smalle baan is het bijna onmogelijk om in te halen. Het drietal reed langzaam weg van de rest van het veld en in de voorlaatste ronde probeerde Ellinas door te stoten naar de kop. De beide wagens raken elkaar en belanden even naast de baan, Sam Dejonghe zag een gat en wrong zich tussen de twee bolides door om alzo naar de overwinning te rijden voor Harry Tincknell die ook van het incident profiteerde.