van der Horst

Samenwerking tussen BOSS GP en Auto GP

Auto GP Series
Auto GP Series
De organisatie van het Auto GP kampioenschap weigert er het bijltje bij neer te leggen. Nadat het kampioenschap in 2015 werd afgelast wegens te weinig interesse en na wat betreft het deelnemersveld rampzalig seizoen 2016, proberen de organisatoren het dit jaar opnieuw nu in een samenwerking met de BOSS (Big Open Single Seaters) GP serie. De kalender telt zeven evenementen waaronder een op Circuit Zolder tijdens het Superprix weekend.
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
De Auto GP serie bestaat al sinds 1999, maar ging voordien als Euroseries 3000 door het leven gezien er gebruik werd gemaakt van de afgeschreven Formule 3000 wagens wanneer de GP2 series de laatste opstapklasse naar de Formule 1 werd. Na een veelbelovende start waarbij onder meer Felipe Massa, Romain Grosjean, Nicolas Prost, Davide Rigon en Agusto Farfus tot kampioen gekroond werd daalde de interesse in de klasse temeer daar de wagens niet evolueerden en dus gedateerd raakten. Van Belgische zijde zagen we in 2014 Sam Dejonghe aan de start komen van de eerste manches alvorens hij de handdoek moest werpen wegens budgettaire problemen.

Gridgirl BOSS Series
Gridgirl BOSS Series
Het BOSS GP is een reeks die opnstaat voor oudere Formule 1, GP2, Formule 3000, Formule Nissan en Indy Car wagens is een graag geziene serie tijdens historic weekends. Voor 2017 smelten beide bovenvermelde series samen en delen ze dezelfde kalender. Voor de Auto GP, waar opnieuw gebruik wordt gemaakt van Lola B05 / 52  bolides met een Gibson V8 3400 cc motor van 550 pk, wordt een apart klassement opgemaakt. De mogelijkheid bestaat om een wagen te kopen tegen de prijs van 60,000 Euro of om er een te huren waarbij de assistentie verleend wordt door Coloni Motorsport.  

BOSS GP/Auto GP kalender 2017:

21-23 april: Hockenheim
19-21 mei: Zandvoort
9-11 juni: Paul Ricard
14-16 juli: Zolder
5-6 augustus: Assen
8-10 september: Brno
29 september-1 oktober: Imola

Foto's: Auto GP, Georges De Coster & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 16 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons