van der Horst

Samenwerking tussen SRO, Curbstone & RACB

Van Glabeke in gesprek met Vanbellingen
Van Glabeke in gesprek met Vanbellingen
Het is tot een samenwerking gekomen tussen Curbstone enerzijds en SRO en diens partner RACB anderzijds. Een joint venture die alle partijen voordeel zal opleveren en waarbij vooral Curbstone zelf twee ontbrekende schakels kan invullen inzake het doorvloeien en begeleiden van jonge en oudere piloten richting competitie via een Curbstone Racing Academy. Het nieuws werd officieel bekend gemaakt tijdens de persvoorstelling van Stéphane Ratel vandaag op de Nürburgring. Het was dan ook een fiere Patrick Van Glabeke die meldde dat Curbstone Events partner wordt van de SRO, of de meest succesvolle Motorsport Group in de wereld.
Curbstone-bezieler Patrick Van Glabeke legt uit waarom hij deze beslissing nam e hoe die tot stand kwam..
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
“Wat zes jaar geleden begon met de bedoeling om samen met enkele bevriende bezitters van sportwagens ons te amuseren op circuit, is op de dag van vandaag uitgegroeid tot een goed geoliede machine. Deze stelt zowel gentlemenrijders en eigenaars van GT-wagens als eigenaars van competitiemateriaal, al dan niet professioneel, in staat om ieder op zijn manier zijn ding te doen op verschillende circuits met Francorchamps als uitvalsbasis”.

“We hebben in deze tijdspanne veel lessen getrokken uit onze fouten en vooral geleerd hoe het zeker niet moet. We startten als leken zonder discipline, bijstand, catering, enz. We zagen snel in dat er plaats en nood was aan goed georganiseerde en gestructureerde track days, wat tevens ook de geboorte van Curbstone betekende. Na een inloopperiode van twee jaar, waarin we ons als recreatieve rijders en nog steeds met straatwagens flink amuseerden, maar wel reeds met de nodige technische ondersteuning en in een betere omkadering, meldden zich de eerste competitiewagens. Ook wij evolueerden en tal van klanten ruilden hun straatversies om voor meer geëvolueerd materiaal zoals de Porsche GT3 Cup, Ferrari Challenge, waarna ook de eerste GT4- en GT3-wagens de kop op staken”.

Curbstone Track Days
Curbstone Track Days
“Om een zo groot mogelijke veiligheidsmarge in de lassen werden de straatwagens en de competitiewagens van elkaar gescheiden. De klanten konden ook de ervaring delen met professionele coaches, ingenieurs en mecaniciens  en meteen kwamen we bij een volgende stap waarin verschillende gentlemen drivers letterlijk en figuurlijk de handschoen opnamen en de weg vonden naar het echte werk in verschillende competities op circuit”.         

“Na zes jaar Curbstone Track Events zijn we ondertussen gegroeid naar een onuitgegeven format dat zowel amateurs als professionele piloten en teams kan huisvesten in het zelfde evenement. De twee worden immers uitgesplitst en zodoende kan iedereen zijn ding doen zonder extra zorgen die een track day op de piste met zich meebrengt.”.  

SRO GT Sports Club hopitality
SRO GT Sports Club hopitality
“Waar de amateur of gentlemen driver bij ons nog steeds aan het goede adres is, hebben de afgelopen drie jaar reeds meer dan 25 leden van Curbstone daadwerkelijk de helm opgezet om in competitie te rijden, gaande van BGDC, BRCC, Supercar Challenge, VdeV, VW Fun Cup, DNRT en Blancpain Endurance Series”.



Ondanks de stroomversnelling en het succes binnen Curbstone Track Events waren er nog twee missing links in het verhaal.

Thierry Verstraete - NSC Motorsports Lamborghini Gallardo
Thierry Verstraete - NSC Motorsports Lamborghini Gallardo
“Enerzijds een zeer degelijke begeleiding van jonge en minder jonge rijders tijdens hun overgang van de track days richting competitie. Zowel structureel, organisatorisch als qua voorbereiding van de piloot zelf. Ik spreek uit ervaring en die problematiek ondervond ik met vallen en opstaan”.

“Anderzijds was ik op zoek naar een race format waarin de gentlemen rijder kan strijden met gelijke wapens tegen gelijkgestemden en waarbij het niveau een beetje in dezelfde lijn ligt, met mooi materiaal op verschillende racetracks die tot de verbeelding spreken. En uiteraard met een goede omkadering en accommodatie om nadien onder vrienden bij te praten over onze ervaringen. Toen ik eind vorig jaar vernam dat SRO de GT Sports Club promootte , besefte ik dat dit een exact copy was van waar ikzelf naartoe werkte.”

Stéphane Ratel
Stéphane Ratel
“Een ontmoeting met Stéphane Ratel in Londen was snel geregeld en we zaten meteen op dezelfde golflengte. We gooiden beiden onze troeven op tafel en er bleek een synergie aanwezig om samen verder aan deze weg te timmeren. Gezien Stéphane Ratel ook de RACB, als bestaande partner van SRO, in het verhaal wou betrekken was er reeds onmiddellijk een oplossing voor de eerste ontbrekende link. Namelijk een gekwalificeerd aanbod van opleiding en begeleiding voor jonge piloten maar ook richting de gentlemen drivers om de eerste kilometers in competitie goed gestructureerd te verteren”.

Curbstone Track Events
Curbstone Track Events
“Het is dan ook onze ambitie om samen met RACB een Curbstone Racing Academy uit te bouwen, gestoeld op het reeds bestaande aanbod van RACB, maar verder gekneed door Curbstone om de jonge en minder jonge piloten in spe een professionele omkadering aan te bieden. De Curbstone Racing Academy zal zodoende via een samenwerking met RACB de piloten in spe een nog bredere waaier aan informatie en trainings kunnen aanbieden. En dan denk ik niet alleen aan de opleiding, maar ook aan andere belangrijke punten zoals vergunning, verzekering, rechtsbijstand, enz”.

“Ook zullen met RACB Events de reeds bestaande activiteiten zoals de GT Days en het vrij rijden in het voorprogramma van de 24H Spa en de F1 worden geïntegreerd binnen het Curbstone-aanbod.”

Curbstone Corse - VW Fun Cup
Curbstone Corse - VW Fun Cup
“Naar de toekomst toe zal Curbstone zijn aanbod TEST en TRACK events verder blijven uitbouwen, want  onze formule is een succes en dat willen we ook zo houden. Voor 2016 voorzien wij een nog sterkere aanwezigheid op Spa-Francorchamps dan wat in het verleden reeds het geval was”.

“En richting SRO als organisator van de succesvolle Blancpain Endurance Series, Blancpain Sprint Series, British GT Series, GT Sports Club en Ultracar Sports Club beschikken wij binnen Curbstone over een potentieel waarbij de meeste van onze leden aan hun trekken kunnen komen binnen één of meer SRO Series”.

Foto's: Curbstone - Vincent Wouters - Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zaterdag 19 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons