van der Horst

Sanremo: Hyundai en Neuville onder stoom

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft de nevencompetitie voor WRC's in de Rally van Sanremo op zijn naam geschreven, exact tien jaar na zijn memorabele winst aan de Italiaanse kust, toen nog in het IRC. Hyundai ging er warmdraaien voor de komende WRC-manche, die van Kroatië binnen twee weken. In het nationale gedeelte ging de winst naar Craig Breen. Feest dus voor de troepen van Andrea Adamo.
  • STX Motorhomes
De Rally van Sanremo is de tweede manche van het Italiaanse kampioenschap, maar de organisatoren zorgden voor een nevencompetitie zodat ook enkele WRC-rijders konden warmdraaien voor de Rally van Kroatië. Hyundai ging gretig in op die uitnodiging, terwijl Toyota elders op privé-terrein ging testen.

Ott Tänak had deze middag moeten leiden maar de Est kende letterlijk en figuurlijk een valse start en moest al beginnen met tien seconden straftijd. De bordjes werden gelijk gezet omdat Neuville en Martijn Wydaeghe deze middag een minuutje te laat inklokten en ook tien seconden penalty aan de broek kregen. Maar de Belg toonde zich uiteindelijk wel de snelste, met enkele gerichte aanvallen en een besttijd op de beslissende eindproef. Ott Tänak eindigde op bijna vier tellen. Pierre-Louis Loubet was derde op vijfkwartminuut.

In het nationale gedeelte, voorbehouden voor Rally2-wagens (de voormalige R5-klasse) was Craig Breen op regelmaat de snelste. Hij haalde het voor Andrea Crugnola, ook al in een Hyundai, met een voorsprong van 4.8 seconden na bijna een uur tegen de klok. Fabio Andolfi (Skoda), eerder leider, werd derde, voor Stefano Albertini (Skoda) en Giandomenico Basso (Skoda). Stéphane Lefebvre (Citroën) eindigde mooi zevende.  Na de wedstrijd pakte Breen nog een straftijd om Crugnola de wedstrijd te laten winnen en de volle buit te pakken in het kampioenschap, maar de organisatie besliste later om aan de laatste tijdscontrole geen straffen uit te delen door een grote file op de verbindingsproef.

Paul-Antoine Santoine (VW) kwam met Nicolas Gilsoul, die toch een comeback vierde na zijn breuk met Thierry Neuville, netjes de top vijftien binnen. Maxime Potty (Ford) eindigde ook de wedstrijd, strijdend voor een stek in de top dertig, wat net niet lukte.

Foto: Hyundai Motorsport - Thierry Neuville Twitter

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons