van der Horst

Sanremo: Neuville leidt in WRC-deel Sanremo

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville leidt na drie van de zeven proeven in de Rally van Sanremo. Dat is de tweede manche van het Italiaans kampioenschap, maar de organisatoren zorgden voor een nevencompetitie zodat vooral de sterren van Hyundai zich optimaal kunnen voorbereiden op de komende WRC-manche in Kroatië. In het nationale gedeelte leidt Fabio Andolfi.
Hyundai stuurde Thierry Neuville en Ott Tänak naar de Italiaanse kuststad om warm te draaien voor de Rally van Kroatië binnen twee weken. Er staan ook enkele privé-WRC's aan de start met Pierre-Louis Loubet als belangrijkste naam. Ott Tänak begon letterlijk en figuurlijk met een valse start en kreeg prompt tien strafseconden. De Est had na drie proeven aan de leiding moeten staan met twee snelste tijden, maar volgt op 8.3 seconden van Neuville die wel de snelste chrono klokte op de derde proef, de laatste van de ochtendlus. Loubet volgde aanvankelijk goed, maar zit nu al op ruim 20 tellen.

Het nationale gedeelte is minstens even interessant met een duizelingwekkende armada aan Rally2-wagens. Craig Breen, ook uitgestuurd door Hyundai, klokte zaterdagavond de eerste snelste tijd op de korte openingsproef. Zondag moest hij de leiding snel afstaan. Fabio Andolfi (Skoda) leidt voorlopig, net voor de andere Italiaanse protagonisten Andrea Crugnola (Hyundai) en Giandomenico Basso (Skoda). Breen is vierde. De top vier zitten binnen de vier seconden.

Oliver Solberg (Hyundai) is al buiten strijd, nadat hij een wiel afreed. En ook Eerik Pietarinen (VW) reed al een achterwiel schots en scheef. Noteren we ook een triolet snelle Fransmannen op de plaatsen dertien tot vijftien, met Stéphane Lefebvre (Citroën), Paul-Antoine Santoni VW) en vice-Frans kampioen Quentin Gilbert (Ford). Vooral Santoni is belangrijk om te volgen, want hij heeft Nicolas Gilsoul naast zich die voor het eerst in de rechterkuip zit sinds de breuk met Neuville. Maxime Potty (Ford) is voorlopig 44ste.

Er volgen nog vier proeven zondagmiddag.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons