van der Horst

Sanya E-Prix uitgesteld door organisatie

Sanya E-Prix 2019
Sanya E-Prix 2019
Eerder deze week kon u bij ons al lezen dat het doorgaan van de Sanya E-Prix onzeker was na de uitbraak van het Coronavirus in China. Vandaag maakte de Formule E organisatie formeel bekend dat het de manche uitstelt, dit in samenspraak met de FIA, de Chinese motorsportbond en organisator Enova Holdings.
  • De Swert Opticiens
Gezien het virus nu ook al buiten de landsgrenzen van China opduikt, is de Wereldgezondheids Organisatie van mening dat men kan spreken van een internationale noodsituatie. Het is op dit advies dat de Formule E organisatie verder is gegaan om de race op het Chinese schiereiland uit te stellen en dit om de gezondheid te garanderen voor zowel hun eigen medewerkers als die van de deelnemers en het publiek.

In de tussentijd zullen zij samen met de provincie Hainan en de stad Sanya de situatie opvolgen en eventueel een nieuwe datum prikken indien de situatie verbetert. Als de organisatie de manche officieel schrapt, zal er in alle waarschijnlijkheid een extra race geplakt worden aan oftewel één van de Europese manches oftewel de ronde in New York.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 2 februari 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons