van der Horst

São Paulo: alles wat u moet weten

Start 2023 São Paulo E-Prix
Start 2023 São Paulo E-Prix
Na een onverwacht lange pauze met het wegvallen van Hyderabad, trekt de Formule E zich terug op gang in São Paulo. De Braziliaanse stad maakte vorig jaar zijn debuut in het kampioenschap, in wat toch een zeer aantrekkelijke wedstrijd werd. Tijd om de dansschoenen aan te trekken en te racen op de beats van de samba!
  • St. Paul
*** Het circuit blijft tegenover vorig jaar zo goed als ongewijzigd, op een 300 meter na. Elf bochten met daartussen een aantal lange rechte stukken waar men toch hoge snelheden haalt. Wel zal het uitkijken worden naar de eerste bochten na de start, want de chicane met bochten één en twee brachten vorig jaar zowel vroeg als verder in de race de meeste animo met zich mee.

*** Hoewel de vorige editie één van de snelste races ooit was in Formule E, was dit ook één van de eerste wedstrijden waar het peletonracen gevormd werd.

*** Daar kan Stoffel Vandoorne over meespreken helaas. De Rumbekenaar haalde zijn eerste pole en tot nog toe enige pole voor DS Penske in Brazilië, maar werd continu naar de kop geduwd, waardoor zijn kansen op winst al snel in de vuilbak lagen.

*** Vorig jaar was het een Jaguar 1-2-3, waarbij Mitch Evans het haalde voor toenmalige teamgenoot Sam Bird en Nick Cassidy. Of we dit jaar ook hetzelfde beeld gaan krijgen, valt nog af te wachten.

*** Deze keer zitten de website van de organisatoren en de TV-gidsen van Eurosport en RTBF Auvio wel op één lijn. Zoals steeds zijn de vrije trainingen te zien op de kanalen van Formule E zelf op vrijdagavond en zaterdagmiddag. Vanaf de kwalificaties kan u afstemmen naar Eurosport Player om 13:30 uur en tien minuutjes later op de Waalse webzender. De wedstrijd zelf begint om 17:45 uur op Eurosport 2, terwijl RTBF aansluit vanaf 17:50 uur.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1Vrijdag20:25 - 21:15
Vrije Trainingen 2Zaterdag11:25 - 12:15
KwalificatiesZaterdag13:40 - 15:03
São Paulo E-PrixZaterdag18:03 - 19:30

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 12 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting São Paulo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons