van der Horst

São Paulo: António Félix da Costa boven in tweede training

António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Tijdens de tweede vrije training die plaats vond tijdens het ochtendgloren in São Paulo was het António Félix da Costa die de snelste tijd op de tabellen zette. De Portugees piloteerde zijn Porsche in de laatste ronde richting de snelste tijd en hield Maximilian Günther (Maserati) en Norman Nato (Nissan) achter zich. Stoffel Vandoorne (DS Penske) was wederom te vinden in de top tien, al was het dit keer de achtste plek.
Over het algemeen verliep de sessie een pak rustiger tegenover die van gisterenavond. Zo werd de eerste bocht veel minder gemist en bleven alle piloten goed rond rijden op het snelle tracé. Het was deze keer aan de Nissan aangedreven wagens om zich goed vooraan te zetten. Dat werd duidelijk gezien er drie van hun vier wagens in de bovenste tabelhelft stonden.

Günther was ook bedrijvig tijdens deze training. De Duitser heeft toch al iets meer vertrouwen getankt na Kaapstad, maar het was da Costa die hem meer dan 25 honderdsten aan de broek smeerde in zijn laatste vliegende ronde. Met drie wagens van Porsche in de top vijf zal het merk zeker weer opvallen tijdens de kwalificaties deze namiddag. Dat hoopt ook Jaguar te doen. Sinds Hyderabad loopt het niet goed bij het Britse team en ook nu was dit het geval. Zo besloten Sam Bird en Mitch Evans de sessie in de tweede helft van de tabel, met de Kiwi zelfs als laatste. Of zij dit kunnen verbeteren, zullen we merken om 13:40 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 25 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting São Paulo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons