van der Horst

São Paulo: de (mogelijke) terugkeer van Robin Frijns

Robin Frijns
Robin Frijns
Wat eerst een onschuldige crash leek in Mexico, draaide voor Robin Frijns compleet anders uit. De Nederlander werd geconfronteerd met een gecompliceerde breuk in zijn linkerhand, waardoor hij twee maanden aan de kant bleef. Vorige week doorstond de ABT Cupra-piloot de hobbelige betonblokken op Sebring en dit weekend komt hij normaliter aan de start in São Paulo. Al blijft men bij het team op zijn hoede en bestaat de kans dat een reserve-piloot moet invallen.
Hoewel Frijns fit verklaard is door de sportarts van de FIA, neemt het team en de piloot zelf geen onnodige risico's. Zo zullen simulatortests in Duitsland finaal uitmaken of de Maastrichter terug achter het stuur te zien zal zijn van zijn ABT Cupra. Reden waarom ook Kelvin van der Linde afreist naar Brazilië. De Zuid-Afrikaan viel de laatste vier wedstrijden in voor Frijns en kan dus ingezet worden indien nodig. Al blijven er ook twijfels bestaan over de wagen, gezien Mahindra zowel de eigen wagens als die van ABT wegens technische problemen terugtrok uit de vorige race.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 21 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting São Paulo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons