van der Horst

São Paulo: Jaguar op de ene dag, Sam Bird op de andere voor de vrije trainingen

Sam Bird
Sam Bird
Na zeven weken rust komen de heren in de Formule E weer in actie in São Paulo. Gisteren net voor de middag werden de vrije trainingen afgewerkt. Waar gisteren Jaguar zich toch zeer dominant toonde, was dat deze ochtend allesbehalve het geval. Sam Bird zette namelijk de snelste tijd op de tabellen. Stoffel Vandoorne (DS Penske) zag beide uitersten in de trainingen. Na een achttiende plek gisteren, eindigde hij tijdens de volgende training als tweede.
Jaguar was goed op dreef gisteren met een heuse 1-2 in de eerste sessie. Mitch Evans hield zijn teamgenoot Nick Cassidy achter zich voor twee tienden van een seconde. Maar Evans zelf kende vandaag een mindere ochtend. De Kiwi had problemen met de aandrijving, waardoor de mecaniciens vol aan de bak moesten om de wagen op tijd klaar te stomen voor de kwalificaties, wat overigens lukte. Opvallend feit: vorig jaar eindigde Evans ook als 22ste in vrije training twee en won toch nog de race.

Hierdoor kregen we andere gezichten bovenaan de tabellen te zien. Zo eindigde Bird helemaal bovenaan, al was dit mede dankzij een rode vlag in de laatste tien minuten van de sessie, nadat  Edoardo Mortara (Mahindra) op de baan stil kwam te staan. Eens de baan weer vrij, kreeg iedereen nog de mogelijkheid een installatieronde af te werken en hun start te testen. Vandoorne eindigde tweede, nadat hij gisteren in de eerste sessie nog achteraan bengelde. Oliver Rowland vervolledigde de top drie.

Nu is het aftellen naar de kwalificaties, die gaan om 13:40 uur van start.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 16 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting São Paulo.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons