van der Horst

Saoedi-Arabië: Ayumu Iwasa wint de F2 sprintrace

Ayumu Iwasa
Ayumu Iwasa
Ayumu Iwasa (DAMS) heeft in Saoedi-Arabië de sprintrace voor de formule 2 gewonnen. Vertrokken van op de tweede lijn nam de Japanner al vroeg in de race de koppositie over van Jak Crawford (Hitech). Op het einde van de wedstrijd kwam Victor Martins (ART GP) nog sterk opzetten maar hij kon Iwasa niet meer bedreigen. Achteraan vertrokken kon Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) in de race geen plaatsen goed maken.
In het begin van de race wist Jehan Daruvala nog het ritme van de leider te volgen maar na een foutje moest hij Victor Martins voorbij laten die de jacht op Iwasa inzette, maar tevergeefs. Martins was de snelste in de kwalificatie en moest de sprintrace dus aanvatten van op de tiende plaats, maar hij wist zich dus op te werken tot de tweede plaats. Daruvala eindigde de race op de derde plaats, Ralph Boschung (Campos) en Kush Maini (Campos Racing) maakten de top vijf vol. Frederik Vesti (Prema), Jack Doohan (Virtuosi), Dennis Hauger (MP Motorsport), Jak Crawford en Roy Nissany (Charouz).

De race werd tweemaal onderbroken met een safety car periode, eerst nadat de wagen van Zane Maloney (Carlin) stil was gevallen op de piste en een tweede maal nadat Theo Pourchaire (ART GP) inreed op de wagen van Oliver Bearman (Prema). Voor zijn onbesuisd manoeuvre kreeg de Pourchaire later een straf en vliegt bij de hoofdrace vijf plaatsen terug op de grid.

Foto: DAMS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 18 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons