van der Horst

Saoedi-Arabië: Felipe Drugovich pakt de pole voor de formule 2 hoofdrace

Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich (MP Motorsport) was de snelste in een chaotische formule 2 kwalificatie waarin verschillende rijders in de fout gingen. De Braziliaan was met een ronde in 1:40.422 0,2 seconde sneller dan Richard Verschoor (Trident). Op deze moeilijke piste kon debutant Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) niet beter doen dan een twintigste chrono.
Theo Pourchaire - ART GP
Theo Pourchaire - ART GP
Op het verraderlijke circuit van Djeddah gingen verscheidene rijders in de fout en beëindigden hun sessie in de muur waardoor herhaaldelijk de rode vlag diende boven gehaald te worden. Eigenaardig genoeg kon Drugovich profiteren van de laatste onderbreking. Terwijl de meeste rijders dachten dat de sessie niet zou herstart worden en uitstapten, gaf de racedirectie de baan nog voor vijf minuten vrij, waarop Drugovich de piste op ging en de snelste chrono realiseerde.

De tweede startrij voor de hoofdrace wordt bezet door Jack Doohan (Virtuosi) en Marcus Armstrong (Hitech). Daarachter nemen Ralph Boschung (Campos Racing) en Liam Lawson (Carlin) plaats. Theo Pourchaire (ART GP) kende weer technische problemen nadat hij eerder op de dag al van de baan ging en hij zal vanop de laatste rij moeten starten. Bij de sprintrace waar de omgekeerde top tien genomen wordt om de grid te bepalen vertrekt Jack Hughes (Van Amersfoort) vanop de pole met naast hem Jüri Vips (Hitech).

Foto's: FIA Formula 2
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons