van der Horst

Saoedi-Arabië: Hamilton uitgeschakeld in Q1

Lewis Hamilton - Mercedes W13
Lewis Hamilton - Mercedes W13
Lewis Hamilton moet morgen tegen een muur opboksen. Zijn W13 was in Jeddah niet snel genoeg om tijdens de kwalificatiesessie door te stoten naar Q2. Zonder gridstraffen en andere mogelijke omstandigheden start de Brit als zestiende aan de Grote Prijs van Saoedi-Arabië. "Er was geen probleem met de auto, maar ik denk dat we de verkeerde richting zijn uitgegaan met de set-up", reageerde Hamilton. Teamgenoot George Russell doet het tot nu toe wel behoorlijk.
Voor het eerst sinds de Grote Prijs van Brazilië van 2017, toen hij crashte, raakt Lewis Hamilton niet verder dan Q1. Beide Mercedes waren nochtans competitief in de derde vrije training, die eerder vanmiddag op naam van WK-leider Charles Leclerc kwam. Om de set-up aan te passen, zal Hamilton morgen vanuit de pitlane moeten starten.

De kwalificatiesessie in Jeddah ligt overigens al meer dan een uur stil vanwege een enorme klapper van Mick Schumacher (Haas), die in de eerste sector onzacht contact maakte met de muur. De jonge Duitser werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor de gebruikelijke onderzoeken maar is bij bewustzijn.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons