van der Horst

Saoedi-Arabië: Leclerc topt ook tweede sessie

Charles Leclerc - Ferrari 1-75
Charles Leclerc - Ferrari 1-75
Charles Leclerc (Ferrari) was ook in de tweede vrije sessie voor de GP van Saoedi Arabië het snelst, maar alle aandacht gaat nu naar hoe het verder moet dit weekend na de aanslag op slechts tien kilometer van het circuit. Later op de dag vindt nog een meeting plaats waar zal beslist worden of de Grote Prijs kan doorgaan of niet.
  • Hamofa Performance
De sessie startte met 15 minuten vertraging en het was Charles Leclerc die opnieuw de snelste chrono neerzette met een ronde in 1:30.074. Max Verstappen (Red Bull) wist opnieuw de tweede tijd te realiseren, terwijl Carlos Sainz (Ferrari) de top drie afsloot. Leclerc maakte opnieuw gebruik van zachte rubbers terwijl zijn directe rivalen op medium rubbers rond reden. Beide Ferrari-rijders raakten wel met een wiel de muur waarop zij de sessie moesten staken.

Sergio Pérez (Red Bull) klokte de vierde chrono terwijl de Mercedes-rijders volgden met een vijfde chrono voor Lewis Hamilton en een zesde voor George Russell. Beterschap was er bij McLaren, Lando Norris wist de zevende chrono neer te zetten. Esteban Ocon (Alpine), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) maakten de top 10 vol.

Foto: Georges De Coster
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons