van der Horst

Saoedi-Arabië: Leclerc voor Verstappen in eerste vrije sessie

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Charles Leclerc (Ferrari) was in de eerste vrije sessie voor de GP van Saoedi Arabië de snelste voor Max Verstappen (Red Bull). De Ferrari-rijder maakte wel gebruik van zachte rubbers terwijl Verstappen rond reed op harde rubbers. Het meest opvallende feit vrijdag was wel de grote brand in een olieopslagplaats op tien kilometer van het circuit. Die werd toegeschreven aan een aanslag van terroristen uit Yemen. De tweede vrije training ging wegens de mogelijke dreiging een kwartier later dan gepland van start.
  • Powercars
Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Leclerc zette een tijd neer van 1:30.772 en was daarmee 0.116" sneller dan Verstappen die wel geen gebruik maakte van zachte rubbers. Valtteri Bottas reed met zijn Alfa Romeo een opvallende derde tijd met een ronde in 1:31.084. Carlos Sainz (Ferrari) klokte de vierde chrono terwijl Pierre Gasly (AlphaTauri) de top vijf afsloot. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) reed de zesde tijd voor Sergio Pérez (Red Bull) en Esteban Ocon (Alpine).

Lewis Hamilton (Mercedes) deed niet beter dan de negende tijd terwijl George Russell (Mercedes) niet verder kwam dan de vijftiende tijd. Fernando Alonso sloot de top tien af. Geen vooruitgang momenteel bij McLaren waar Daniel Ricciardo en Lando Norris bleven steken op respectievelijk een elfde en dertiende plek. Noteren we ook dat Nico Hülkenberg andermaal Sebastian Vettel vervangt bij Aston Martin.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons