van der Horst

Saoedi-Arabië: Liam Lawson wint sprintrace

Liam Lawson - Carlin
Liam Lawson - Carlin
Liam Lawson (Carlin) heeft de formule 2 sprintrace in Saoedi-Arabië gewonnen. Het was een eigenaardige zege voor Lawson, eigenlijk reed Dennis Hauger (Prema) autoritair op kop maar een misverstand bij de safety car procedure deed Hauger terugvallen tot helemaal achteraan het klassement. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) ging al vroeg in de race de muur in en moest de strijd staken.
Na de kwalificatie werd er een reeks straffen uitgedeeld waardoor de grid overhoop werd gegooid en uiteindelijk Dennis Hauger op de pole mocht plaats nemen. De Noor nam na de start de leiding van de race en wist die ook na een eerste neutralisatie te behouden. Maar wanneer Jack Doohan (Virtuosi) en Logan Sargeant (Carlin) op elkaar inreden en voor een nieuwe neutralisatie zorgden liep het mis voor Hauger. De raceorganisatie maande de rijders aan de safety car te volgen door de pitlane, Hauger reed prompt de pitlane in maar de safety car en alle andere rijders reden gewoon door op de piste. De pitlane was bovendien gesloten en Hauger moest als allerlaatste weer aansluiten eens de race weer werd op gang geschoten.
Even reed Calan Williams(Trident) op kop maar hij werd al vlug ingehaald door Jake Hughes (Van Amersfoort Racing). Maar de Brit kon niet weerstaan aan Liam Lawson die ook voorbij Williams was geaan. Op het einde van de race verloor Hughes de tweede plaats nog aan Jüri Vips (Hitech). Felipe Drugovich (MP Motorsport) kwam als vierde over de streep voor Calan Williams, Richard verschoor (Trident), Ayumu Iwasa (DAMS) en Ralph Boschung (Campos Racing).

Foto: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons