van der Horst

Saoedi-Arabië: Richard Verschoor verliest zege aan Dennis Hauger

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Het nieuws van de dag was wel het forfait van Oliver Bearman (Prema), die donderdag de pole behaalde. Hij zal dit weekend niet deelnemen aan de formule 2 races in Saoedi-Arabië. Ferrari riep hem immers op om Carlos Sainz te vervangen in de formule 1. Voor de sprintrace stond Paul Aron (Hitech Pulste-Eight) op de pole, maar na enkele ronden ging Richard Verschoor (Trident) hem voorbij en reed de Nederlander naar de zege. Na de race echter werden beide Trident wagens gediskwalificeerd voor een technische inbreuk en ging de zege naar Dennis Hauger (MP Motorsport).
De start verliep eerder chaotisch met enkele wagens die niet weg geraakten en toen ook nog Victor Martins (ART GP) door Dennis Hauger (MP Motorsport) in de vangrails geduwd werd besloot men om de safety car de baan op te sturen. Aron, vertrokken van op de pole, had de leiding in handen voor Verschoor en Isack Hadjar (Campos Racing). Na de herstart duurde het niet lang of Verschoor geraakte voorbij en Aron terwijl Hauger hetzelfde deed met Hadjar.

De safety car kwam weer even de baan op nadat Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) rond ging en zijn wagen niet meer aan de praat kreeg. Wanneer de race weer op gang werd getrokken ging Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) voorbij aan Hadjar. De posities leken vooraan vast te liggen maar op het einde van de race wist Hauger alsnog Aron te verschalken voor de tweede plaats. Fittipaldi bleef vierde terwijl Hadjar kampte met technische problemen en ver terugviel en zo de vijfde plaats uit handen gaf. Zane Maloney (Rodin Motorsport), pas als vijftiende gestart, werd zo nog vijfde voor Jak Crawford (DAMS). Maar al deze rijders schoven een plaats op na de diskwalificatie van Verschoor. Andrea Kimi Antonelli (Prema), Josep María Martí (Campos Racing) en Kush Maini (Invicta Racing) pakten de resterende punten.

Foto: Fia Formula 2
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons