van der Horst

Saoedi-Arabië: Victor Martins snelste in F2 kwalificatie

Victor Martins - ART GP
Victor Martins - ART GP
Het is nog maar zijn tweede manche in de formule 2, maar toch realiseerde Victor Martins (ART GP) de pole voor de F2 hoofdrace. De Fransman was de snelste in de kwalificatie voor de formule 2 in Saoedi-Arabië met een ronde in 1:41.326. Daarmee was hij maar liefst 0.6 seconde sneller dan Oliver Bearman (Prema).
Théo Pourchaire (ART GP) realiseerde de derde chrono in 1:42.071 en ging Jack Doohan (Virtuosi) en Jehan Daruvala (MP Motorsport) vooraf. Ayumu Iwasa (DAMS) en Frederik Vesti (Prema) bezetten bij de hoofdrace de derde startlijn. Voor de sprintrace staat Jak Crawford (Hitech) op pole met dank aan zijn tiende tijd tijdens de kwalificaties. Naast hem krijgt hij Ralph Boschung (Campos), die in Bahrein de sprintrace won. De sessie diende tweemaal onderbroken te worden met de rode vlag, eerst voor een slipper van Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing), daarna wanneer Arthur Leclerc (DAMS) in dezelfde bocht in de fout ging.

Voor Amaury Cordeel blijkt het weer een moeilijke race te worden. Onze landgenoot ging in de vrije sessie van de baan en vond daarna zijn draai niet meer in de kwalificatie. Resultaat, een eenentwintigste tijd en een inhaalrace in het verschiet.

Foto: Georges De Coster
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons