van der Horst

Saoedi-Arabië: Winst voor Fittipaldi, Cordeel vijfde.

Enzo Fittipaldi
Enzo Fittipaldi
Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) werkte in Saoedi-Arabië de perfecte race af. Als vierde vertrokken wist hij zich in het begin van de race in de kopgroep te handhaven waarna een goede bandenstrategie hem naar de kop van het veld bracht, een positie die hij met gretigheid wist te pakken alsook te behouden. Ook Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) had het geluk aan zijn zijde bij het kiezen van een uitgestelde pitstop. Heel even lag hij op de tweede plaats maar hij verloor nog drie plaatsen in de laatste ronden. Zijn vijfde plaats is wel een evenaring van zijn beste resultaat ooit in de formule 2.
Start hoofdrace F2 Saoedi-Arabië
Start hoofdrace F2 Saoedi-Arabië
Geen Oliver Bearman (Prema) dus op de pole, maar Kush Maini (Invicta Racing). Deze laatste wist bij de start zijn koppositie te behouden en werd achternagezeten door Jak Crawford (DAMS), Fititpaldi en Andrea Kimi Antonelli (Prema). Achteraan het peloton reden Josep María Martí (Campos Racing) en Roman Stanek (Trident) op elkaar in wat de safety car de baan op bracht. De race werd in de vierde ronde hervat en drie ronden later kwamen de eerste wagens al binnen om banden te wisselen. Bijna iedereen wisselde vroeg met uitzondering van Cordeel, Juan Manuel Corea (Dams) en Taylor Barnard (PHM Aix Racing).

Amaury Cordeel - Hitech Pulse-Eight
Amaury Cordeel - Hitech Pulse-Eight
In de zestiende ronde ging Franco Colapinto (MP Motorsport) de muur in wat opnieuw de safety car naar buiten bracht. Corea had op dat moment de leiding voor Cordeel en Barnard. Fittipaldi die bij de herstart vierde lag ging al snel voorbij Barnard terwijl Cordeel Correa inhaalde en zo aan de leiding kwam. Niet voor lang echter want Fittipaldi snelde voorbij Corea en wat later ook voorbij Cordeel. Maar deze laatste zag ook nog Maini, Dennis Hauger (MP Motorsport) en Jak Crawford (DAMS) aan hem voorbij gaan. Na Cordeel vijfde finishte Antonelli als zesde. Zane Maloney (Rodin Motorsport) die weer van ver moest terugkomen werd nog zevende en pakte alzo weer wat punten, voldoende om de leiding in de tussenstand te behouden. Richard Verschoor (Trident), Rafael Villagómez (Van Amersfoort Racing) en Victor Martins (ART GP) claimden de resterende punten. Later verloor Martins nog zijn tiende plaats, hij kreeg vijf seconden straftijd voor het aantikken van Aron. Deze laatste kreeg zo nog het laatste punt cadeau.

Foto's: Racing International Photography
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons