van der Horst

Sarah Bovy: "Met de Iron Dames gaan we dit seizoen vol voor die eerste zege"

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Sarah Bovy schreef al geschiedenis door als eerste vrouw ooit een pole positie te veroveren in een FIA wereldkampioenschap, maar de Brusselse wil meer. Aan de vooravond van de tweede FIA WEC-manche in Portimao maakte ze graag even tijd voor een babbel met Autosport.be om te praten over haar ambities en over haar tijd bij de Iron Dames.
Sarah Bovy
Sarah Bovy
"Ik ben nu begonnen aan mijn derde seizoen bij de Iron Dames, we hebben al enkele mooie dingen laten zien maar desondanks blijf ik mezelf de hele tijd pushen om nog meer uit mijn eigen potentieel te halen. Ik word in dit team omringd door performante teamgenoten en ingenieurs die mij erg motiveren, een ideale omgeving voor mij om mezelf te blijven ontwikkelen. Na de goede resultaten tijdens de kwalificaties in het FIA WEC is nu de volgende stap om eindelijk eens een eerste zege binnen te halen. Iets waar we toch al sinds vorig jaar naar op zoek zijn."

Iron Dames - Porsche 911 RSR
Iron Dames - Porsche 911 RSR
"De overgang van Ferrari naar Porsche ging voor mij erg vlot. Ik had immers een atypische start van mijn racecarrière waarbij ik vaak moest switchen van kampioenschap en dus meestal ook van auto. Het was voor mij meer regel dan uitzondering zelfs, maar ik heb daardoor nu eigenlijk weinig moeite om mij aan te passen aan de Porsche. Er zijn altijd wel kleine dingen die we kunnen verbeteren waardoor we tijdens het seizoen nog wat kleine stapjes vooruit kunnen zetten, dat is zeker."

Sarah Bovy
Sarah Bovy
"Ik kijk ook wel uit naar mijn deelname aan de 6 Hours of Spa, nadat ik de vorige editie aan de kant moest blijven door een corona-besmetting. Ik ben zo vaak als fan naar die wedstrijd geweest en mijn ogen fonkelden altijd bij het aanschouwen van al die Le Mans-wagens. Om nu eindelijk eens in Spa zelf aan de start te staan in een WK zal erg speciaal zijn. We finishten overigens met de Iron Dames al telkens op het podium in Spa, of het nu in ELMS of GT World Challenge Europe was, dus het circuit ligt ons wel. We willen zeker mooie dingen laten zien over twee weken tijdens mijn thuiswedstrijd."

Michelle Gatting - Rahel Frey - Sarah Bovy
Michelle Gatting - Rahel Frey - Sarah Bovy
"Voor de wedstrijd hier in Portimao denk ik dat we geen schrik moeten hebben om grote ambities te tonen. Sebring verliep heel goed, we reden een hele tijd aan de leiding totdat we een probleem kregen dat niets te maken had met de wagen of met ons als piloten. Ik wil de bikkelharde concurrentie ook zeker niet minimaliseren maar we willen elke keer we hier in het FIA WEC aan de start staan vechten voor het podium. We hebben het team, de wagen maar ja, het blijft hard werken. Maar we waren vorig jaar zo vaak dicht bij die felbegeerde eerste overwinning dat we echt gaan strijden opdat die eindelijk onze kant opkomt."

Foto's: Georges De Coster - Arne Simons - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Portimão.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons