van der Horst

Sarah Bovy opgenomen in Lamborghini Young Drivers Program

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Lamborghini Squadra Corse heeft de namen van de rijders bekend gemaakt die dit jaar opgenomen worden in het Young Drivers Program, een van de vier talentenprogramma’s voor jongeren van het merk. Zij werden geselecteerd om hun prestaties in en toewijding aan een van de drie Lamborghini continental series van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Bij de 13 verkozen piloten die niet ouder 26 jaar mogen zijn behoort ook onze landgenote Sarah Bovy.
Het doel van het programma is om deze jongeren te trainen en hen te begeleiden om uit te groeien tot professionele piloten, niet enkel in de wagen maar ook daarbuiten. Zij krijgen de nodige middelen om een volwaardig professioneel piloot te worden waaronder de mogelijkheid hun talent te ontwikkelen aan de zijde van de fabrieksrijders.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo
Lamborghini Blancpain Super Trofeo
Het programma start op de racebaan waar de jonge rijders betrokken worden bij de technische ontwikkeling van de Huracán LP 620-2 Super Trofeo. Zij worden ingezet bij testsessies, worden gecoacht door de fabrieksrijder, doen aan telemetrieanalyse met de ingenieurs en geven feedback aan het technisch personeel. Daarbij worden alle vaardigheden ontwikkeld die een professionele piloot nodig heeft. Verder staat er een uitgewerkte atletiektraining op het programma dat fysische sessies, medische check-up's en voedingsleer omvat. Natuurlijk worden hen ook de principes en waarden van het merk Lamborghini bijgebracht. Indien de piloten een succesvol parcours afleggen bestaat de mogelijkheid dat zij doorgroeien naar het GT3 Junior Program, dat momenteel al 20 rijders telt, die deelnemen aan verschillende GT-kampioenschappen aan het stuur van een Huracán GT3.

De dertien geselecteerden:

Sarah Bovy, België, 26 jaar (Europa)
Dennis Lind, Denemarken, 23 jaar (Europa)
Nicola De Marco, Italië, 26 jaar (Europa)
Martin Kodric, Kroatië, 19 jaar (Europa)
Loris Spinelli, Italië, 21 jaar (Europa)
Andrea Fontana, Italië, 20 jaar (Europa)
Nicolas Costa, Braziliël, 25 jaar (Europa)
Shinya Michimi, Japan, 23 jaar (Noord Amerika)
Ben Gersekowski, Australië, 24 jaar (Azië)
Bar Baruch, Israël, 20 jaar (Azië)
Alex Jia Tong Liang, China, 23 jaar (Azië)
Mohamad Afiq Yazid, Maleisië, 24 jaar (Azië)
Armaan Ebrhaim, India, 26 jaar (Azië)

Foto's: Arne Simons & Lamborghini Blancpain Super Trofeo



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 mei 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons