van der Horst

Sardinië 1: Rosberg X Racing domineert eerste dag

Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Na een onverwachte pauze van bijna vijf maanden kwam Extreme E vandaag terug in actie. Het Italiaanse Sardinië is het strijdtoneel van de eerste van twee manches deze week en tot nog toe is het Rosberg X Racing dat de controle heeft. Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky waren de sterkste tijdens beide kwalificaties, waardoor het Zweedse duo voor het eerst Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez verslaat op hun terrein, al had Team X44 andere problemen.
  • Prospeed Competition
Tijdens de individuele kwalificatiesessie waren er toch vier teams die met de nodige problemen kampten. McLaren en Veloce Racing braken hun ophanging tijdens één van de twee ritten, terwijl Chip Ganassi Racing niet weggeraakte na de wisselzone. Ook bij Team X44 passeerde de pechduivel. Loeb liep een lekke band op tijdens zijn ronde en moest samen met een mecanicien de band vervangen. Hierdoor verloren zij twee minuten op een sterke Kristoffersson en Åhlin-Kottulinsky. Nog verrassend was de prestatie van Laia Sanz en Carlos Sainz (Acciona | Sainz XE Team). Het Spaanse duo eindigde als tweede in de individuele kwalificaties, terwijl ze de kwalificatierace wonnen.

Nasser Al-Attiyah & Jutta Kleinschmidt - ABT CUPRA XE
Nasser Al-Attiyah & Jutta Kleinschmidt - ABT CUPRA XE
Ondanks de tegenslag konden Loeb en Gutiérrez zich wel opwerken naar plaats drie, met dank aan een inhaalrace van de Fransman tijdens de race. Rosberg X Racing krijgt morgen in de eerste halve finale Andretti United Extreme E en Xite Energy Racing - met een debuterende Timo Scheider - tegenover zich, terwijl Sainz en Team X44 ABT Cupra XE van Nasser Al-Attiyah en Jutta Kleinschmidt de strijd aangaan. JBXE, McLaren XE, Veloce Racing en Chip Ganassi Racing zullen het morgen voor de laatste finaleplaats uitvechten in de Crazy Race.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op woensdag 6 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons