van der Horst

Sardinië 1: Rosberg X Racing oppermachtig

Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Tijdens de tweede dag van Extreme E in Sardinië stond er geen maat op Rosberg X Racing. Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky wonnen hun halve finale en hielden ook zonder problemen stand in de finale om zo een perfecte raceweek af te werken. De tegenstanders daarentegen, genre Team X44 en Acciona | Sainz XE Team kenden de nodige pech, waardoor Rosberg X Racing zijn voorsprong in de tussenstand gevoelig uitbreidt.
De eerste verrassing kwam in de halve finales, waar Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez voor Team X44 pas als derde over de meet kwamen en zo dus uitgeschakeld werden. Ondertussen konden Rosberg X Racing, JBXE, Acciona | Sainz XE Team en Xite Energy Racing doorstoten naar de finale. In de crazy race was het Abt Cupra XE dat als eerste over de meet kwam, maar na een straftijd van tien seconden viel men terug naar de tweede plaats, achter Chip Ganassi Racing van Kyle LeDuc en Sarah Price. Het verschil: één seconde.

Kyle LeDuc en Sarah Price - Chip Ganassi Racing
Kyle LeDuc en Sarah Price - Chip Ganassi Racing
De finale daarentegen werd al snel opgeschrikt door een zware crash. Kristoffersson en Carlos Sainz raakten elkaar in de eerste hectometers, waarbij de Spanjaard over kop ging. De race ging nog verder tot aan de wisselzone, waar Scott Elkins de wedstrijd neutraliseerde. Bij de herstart moesten ze op interval terug starten en hield Åhlin-Kottulinsky met meer dan genoeg achterstand Price achter zich. Derde eindigde Xite Energy Racing met Timo Scheider en Tamara Molinaro. Morgen krijgen de teams een rust- en oplapdag, zodat zij deze zaterdag terug van start kunnen gaan voor de tweede ronde op het Italiaanse eiland.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 7 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië 1.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons