van der Horst

Sardinië 2: X44 Vida Carbon Racing pakt een mooie overwinning op dag twee

Fraser McConnell en Cristina Gutiérrez
Fraser McConnell en Cristina Gutiérrez
De tweede en laatste dag in Sardinië voor het Extreme E-kampioenschap zit er op en het was X44 Vida Carbon Racing die ditmaal naar de winst reed. Fraser McConnell en Cristina Gutiérrez haaldn het in de finale door van start tot finish aan de leiding te rijden en mochten zo hun tweede zegekrans van dit seizoen in ontvangst te nemen. Dat terwijl de titelstrijd nog helemaal open ligt, nadat Acciona | Sainz XE Team, Rosberg X Racing zeer dicht ziet naderen.
Kevin Hansen/Molly Taylor - Veloce Racing
Kevin Hansen/Molly Taylor - Veloce Racing
Waar ze zaterdag nog de helden van de dag waren, ondervond Acciona | Sainz XE Team helaas zondag de keerzijde van de medaille. Ze waren in strijd voor de topplaatsen, totdat de wagen stilviel tijdens de tweede kwalificatieheat en zij uiteindelijk als vierde geklasseerd werden. Hierdoor werd ook hun naaste concurrent Rosberg X Racing naar de grote finale gepromoveerd. En het ging van kwaad naar erger voor Acciona | Sainz XE Team, nadat men ook in de Redemption race de wagen aan de kant moest parkeren. Die race werd overigens gewonnen door Veloce Racing met Kevin Hansen en Molly Taylor, die hierdoor hun titelkansen - hetzij op een afstandje - nog gaaf houden.

Start 2023 Island X-Prix II Grand Final zondag
Start 2023 Island X-Prix II Grand Final zondag
In de finale stond er dan weer geen maat op X44 Carbon Vida Racing. McConnell nam de leiding en zou deze niet meer afstaan. Al kwam de Jamaicaan niet al te veel in beeld, want in de achtergrond gaf Johan Kristoffersson een masterclass. De Zweed lag vierde na de eerste bochten, maar op een parcours waar het moeilijk was om in te halen, raakte hij met zijn Odyssey-21 toch om zich zo naar de tweede plaats te hijsen. Mikaela Åhlin-Kottulinsky zette de jacht in op Gutiérrez, maar inhalen lukte niet. ABT Cupra XE met Sébastien Loeb en Klara Andersson vervolledigde het podium.

Met deze uitslag en nog twee ronden te gaan is er nog veel mogelijk in het kampioenschap. Het verschil tussen de duo's Mattias Ekström/Laia Sanz en Kristoffersson/Åhlin-Kottulinsky werd herleid naar maar drie schamele punten. Het zal dus een pittig duel worden in Chili, waar pas op 2 en 3 december zal gestreden worden.

Foto's: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 18 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië II.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons