van der Horst

Sardinië: Nabeschouwing van Nicolas Gilsoul

Hallo iedereen, Het is moeilijk om je een ongelooflijker wedstrijd voor te stellen dan de Rally van Sardinië! Dit is zonder twijfel één van de mooiste momenten uit mijn loopbaan, het soort van exploot waarvan ik droomde als jonge gast terwijl ik naar Colin McRae keek.
We wisten dat het een moeilijke rally zou worden... vooral op de eerste dag. Door als eerste te moeten starten waren we serieus benadeeld op deze stofrijke proeven. Maar het weer besliste om ons een duwtje in de rug te geven door de hemelsluizen open te zetten en zo de routes om te vormen naar een parcours dat we normaal in Wales zien.
In deze omstandigheden, konden we contact houden met de besten vooraleer de tweede wedstrijddag aan te vangen.

Op zaterdag is de strijd voor de overwinning snel omgeslagen naar een man-tegen-man-strijd met de vijfvoudige wereldkampioen Sébastien Ogier. Na de eerste twee proeven had hij bijna 20 seconden voorsprong. Maar geen sprake van dat we ons hierbij gingen neerleggen. De samenhang tussen Thierry, mezelf, onze Hyundai en het team was perfect (de mecaniciens zijn er zelfs in geslaagd een benzinetank te vervangen in minder dan een half uur!). Thierry vloog, terwijl ik de nota's vlugger en preciezer aanbracht dan ooit, en we pakten meer dan 14 seconden terug op de Fransman in de volgende proef. Vanaf dat moment wisten we dat het mogelijk was.

Tiende na tiende, seconde na seconde, konden we de achterstand wegwerken om zo de dag te eindigen op slechts 3,9 seconden van de piloot van M-Sport.

Er resteerden nog vier proeven op zondag om het verschil te maken. Thierry en ik gingen op elk moment vol in de aanval, zonder aarzeling, in elke coupure, elke bocht, elke jump! We stonden zo nog op 8 tienden voor de aanvang van de Power Stage.

Na de finish, nadat we aan 110% gereden hadden, gingen we over de Fransman met een voorsprong van 7 tienden van een seconde! Het is moeilijk om ons gevoel op dat moment te beschrijven!

Dankzij dit resultaat doen we een uitstekende zaak in het kampioenschap, want we vergroten onze voorsprong tot 27 punten.

En op deze vadertjesdag willen we dan ook onze overwinning opdragen aan onze helden Alain en Carl!

Volgende afspraak in Finland!

Dank jullie allemaal voor de massale steun,

Tot zeer binnenkort,

Nicolas

Persbericht Nicolas GilsoulSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons