van der Horst

Sardinië: Het wordt een warme namiddag tussen Ogier en Neuville

Sébastien Ogier & Thierry Neuville
Sébastien Ogier & Thierry Neuville
Terwijl quasi iedereen zich reeds had neergelegd dat de Franse wereldkampioen Sébastien Ogier meer dan waarschijnlijk op weg was naar zijn vierde zege van het seizoen en Neuville waarschijnlijk op safe naar de tweede plaats zou rijden, kreeg de rally op de 12de KP een verrassende wending. Net als Ogier gisteren ging Neuville vandaag zwaar op het gas en pakte op de laatste KP van deze voormiddag 14,6 seconden terug op de Fransman. De strijd voor de zege ligt terug open.
Tijdens de derde dag van de Rally van Sardinië moeten de heren twee lussen afwerken van telkens 72 km met daartussen een korte show etappe van anderhalve km. Zeven KP’s dus waarvan er momenteel reeds drie achter de rug zijn.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Gisteren walste de Fransman Ogier over iedereen en reed zich autoritair naar de leiding. De Fordrijder ging rusten met een voorsprong van 18,9 tellen op onze landgenoot Neuville die op zijn beurt 18 tellen voor lag op Latvala die naar de derde plaats was opgeschoven nadat Tänak en Suninen (3de & 4de) uit de wedstrijd verdwenen.

De twee kwamen terug in de wedstrijd en Tänak wist de eerste KP te winnen. Op de powerstage van morgen na heeft de Est niets meer te winnen. Neuville werd tweede, maar kon amper een dikke seconde van zijn achterstand afpitsen. Ogier bleek opnieuw in vorm en pakte winst op de tweede KP van deze voormiddag. Neuville moest 1,8 seconden toegeven en de voorsprong van de leider op zijn voornaamste rivaal bedroeg 19,5 seconden. Op de derde KP haalde Neuville zwaar uit en won afgetekend voor Latvala en Paddon terwijl Ogier pas een zesde chrono lukte op 14,6 seconden van onze landgenoot. Hierdoor voelt de Fransman opnieuw de hete adem van de Hyundai-rijder in zijn nek die is genaderd tot 4,9 seconden. Latvala en Lappi zijn de enigen die zich met een respectievelijke achterstand van 41 en 48 seconden kunnen handhaven binnen de minuut van de leidende Ford.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Fransman blijft er voorlopig kalm bij. "Ik zat niet in het goede ritme en had veel last van een overstuurd karakter van de wagen. Ik zal moetenpushen dezen namiddag".
Neuville van zijn kant vertelde dat hij een goede KP afwerkte, maar niet niet de indruk had dat hij sneller onderweg was dan voorheen. “We gaan nu door en willen een goed resultaat neerzetten voor het kampioenschap en het team. Het is nu nog efkes afwachten wat onze strategie zal zijn dezen namiddag”.

Maar het wordt een warme namiddag tussen de twee titelpretendenten, zoveel is zeker.

Foto's: RIP / Red BullSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 9 juni 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons