van der Horst

Sardinië: Hyundai boven in shakedown

Dani Sordo - Sebastien Ogier - Thierry Neuville
Dani Sordo - Sebastien Ogier - Thierry Neuville
Hyundai heeft met drie wagens in de top vier een goede beurt gemaakt tijdens de shakedown van de Rally van Sardinië, manche zeven van het WRC. Dani Sordo zette de besttijd neer, Thierry Neuville volgde op een zucht en Hayden Paddon werd vierde. Esapekka Lappi zette knap een Toyota tussen de Koreanen.
  • LTF
Geen verrassingen aan het begin van de shakedown. De eerste drie in de WK-tussenstand openden de weg om zo meteen voeling te krijgen met de losse ondergrond die ze vrijdag voorgeschoteld krijgen. Neuville (Hyundai i20 WRC) zette een eerste tijd op de tabellen. Een matige chrono na een klein foutje. De latere starters gingen vlot voorbij de Oostkantonner, met onder meer Lappi (Toyota Yaris WRC) en Sordo (Hyundai i20 WRC) die zich helemaal vooraan posteerden.

De shakedown lag even stil na een crash van Martin Prokop (Ford Fiesta WRC).

De beste tijden werden geklokt in de derde run. Dani Sordo zette zich bovenaan in een tijd van 2.31'8, Neuville deed amper twee tienden slechter. Lappi klokte een derde tijd, wel op een volle seconde van Neuville. Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) toonde zich met een vierde stek. Kris Meeke zet een eerste Citroën C3 WRC op plek vijf. Snelste Ford was Sebastien Ogier op een zesde plaats. Teamgenoten Ott Tänak en Elfyn Evans hinkten ver achterop op deze korte testproef.

"Comeback Kid" Andreas Mikkelsen klokte een negende tijd na tal van runs, net voor teamgenoot Craig Breen. De Noor komt dit seizoen voor het eerst aan de start in een WRC-wagen, namelijk de C3 WRC van Citroën Racing. 

noot: Jari-Matti Latvala klokte op het einde nog een derde tijd, waardoor iedereen achter hem nog een plaatsje zakte.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 8 juni 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons