van der Horst

Sardinië: Hyundai leidt de debatten

Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Na de Rally van Sardinië, de zevende wedstrijd van het seizoen, zijn we over half weg in het WRC dat in totaal 13 rally's kent. Na de eerste echte rallydag staat Hyundai met Hayden Paddon en Thierry Neuville op de eerste twee plaatsen, op de voet gevolgd door de Ford van Ott Tanak en de Toyota van Jari-Matti Latvala. Vier wagens binnen 10 seconden.
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Nadat onze landgenoot Thierry Neuville op donderdag de showe etappe achter zijn naam schreef was hij de eerste leider terwijl op vrijdag de rally echt begon met acht KP's op gravel. De stand in het kampioenschap is de startpositie, waardoor Sebastien Ogier mocht openen voor Thierry Neuville en Latvala dus de vegers van dienst waren voor het achterop komend verkeer. Vele rijders hadden last van het stof dat bleef hangen. Meeke, Hanninen, Sordo (3), Lappi (3) waren de winnaars van de KP's, maar het is Hayden Paddon die als leider dag 2 afsluit voor Neuville, Tanak, Latvala en Ostberg. Geen van de jongens binnen de top 5 wist een KP te winnen.

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Meeke (Citroën), Hanninen (Toyota) en Evans (Ford) doken in het decor terwijl Breen en Sordo pech hadden. Ondanks de drie snelste chrono's van Lappi staat deze toch pas 9de op meer dan een minuut na problemen met de tweede versnelling. Ogier staat na de tweede dag pas zevende op 40 seconden, maar wel in een ideale startpositie nadat zes wagens voor hem de weg moeten vegen voor de wereldkampioen. Meeke zullen we in ieder geval niet terug zien op zaterdag gezien de rollkooi is geplooid.

Op zaterdag wordt het opnieuw een zware dag op gravel met zes proeven over een totaal van 143 km tegen de chrono.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons