van der Horst

Sardinië: Lappi eerste leider

Esapekka Lappi - Hyundai i20 Rally1
Esapekka Lappi - Hyundai i20 Rally1
Esapekka Lappi was donderdag de snelste in de korte showproef in Olbia, de opener van de Rally van Sardinië. Dat is de zesde manche van het WRC. De Fin, uiteraard de eerste leider van de rally, ging Ott Tänak en onze landgenoot Thierry Neuville vooraf. WK-leider Kalle Rovanperä noteerde een vijfde tijd.
  • Dreamdrive
De Rally van Sardinië opende met een proefje van 3.2 km in de haven van Olbia, met een flinke portie onverhard erin. Esapekka Lappi (Hyundai) vond duidelijk zijn draai op dit gemengd parcours en zette al snel een 2:24.9 neer. Die eerste richttijd werd door niemand meer bijgebeend.

Ott Tänak (Ford) kwam nog het dichtst maar de Est strandde op twee tienden. 'Het belangrijkste is dat we sinds Portugal een stap hebben gezet', pompte hij zichzelf vertrouwen in. Thierry Neuville (Hyundai), meester in dit werk, was een halve seconde trager dan Lappi, maar met twee Hyundai's in de top drie, en na een sterke shakedown toont het team van Cyril Abiteboul wel tanden en ambitie.

Takamoto Katsuta (Toyota) werd vierde, vóór Kalle Rovanperä (Toyota) die morgen de weg moet openen. Recordwinnaar in Sardinië Sébastien Ogier (Toyota) werd zesde. 

In WRC2 was de besttijd voor Oliver Solberg.

Morgen zijn er zes proeven, waaronder een dubbele passage over Monte Lerno, goed voor 49,9 km tegen de klok, meteen één van de langste van het seizoen. Morgenavond kan het pak kaarten al duchtig geschud zijn.

Foto: Sofia Siriatou - WRC

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons