van der Horst

Sardinië: Neuville heeft zege voor het grijpen

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville staat in de Rally van Sardinië op twee korte proeven van zijn eerste zege van het seizoen. De Belg heeft het een ruime voorsprong op teamgenoot Esapekka Lappi en WK-leider Kalle Rovanperä.
Veel viel er niet te beleven zondagochtend. Iedereen is bezig met het rubber te sparen voor de Power Stage die straks volgt. Er zijn ook niet meteen nog grote positiewissels mogelijk door de stilaan vooroorlogse verschillen.

Ott Tänak (Ford) mocht kruimeltjes oprapen en pakte twee keer de snelste tijd. Voor de Est is dit een doorgedreven test, nadat hij gisteren zijn Ford Puma aan de kant moest zetten.

In de stand blijft Thierry Neuville (Hyundai) dus de autoritaire leider. Hij heeft een bonus van 43 seconden op zijn Finse teamgenoot Esapekka Lappi (Hyundai). "Ons rubber is op. Het belangrijkste is nu dat we de eerste overwinning van het seizoen binnenhalen", aldus de Belg na de ochtendlus. Voor de Belg zou het de eerste zege zijn sinds Japan 2022.

WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota) is derde op ruim twee minuten, Elfyn Evans (Toyota) vierde op bijna zes minuten en Dani Sordo (Hyundai) vijfde op ruim zeven minuten. De Spanjaard kent wel problemen en zal wellicht alle moeite hebben om de finish te bereiken.

In WRC2 lijkt Adrien Fourmaux (Ford) op weg naar winst, als zesde algemeen. Andreas Mikkelsen (Skoda) staat 22 seconden in de min. Teemu Suninen (Hyundai), uitgeteld voor de zege, is derde, en achtste algemeen. Noteren we ook de dertiende plaats algemeen van Grégoire Munster (Hyundai) die veel ervaring zal opgedaan hebben dit weekend.

In JWRC zijn er amper twee rijders die nog niet moesten opgeven. Ook Tom Rensonnet moest gisteren opgeven. Hij is wel nog altijd vijfde in de klasse.

De rally eindigt deze middag. Na de Power Stage die start om 12.15 uur kennen we de winnaar van de 20ste Rally van Sardinië.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons