van der Horst

Sardinië: Neuville houdt druk op Ogier hoog

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Sébastien Ogier mag als leider naar de slotdag van de Rally van Sardinië. Hij houdt een kleine voorsprong over op Thierry Neuville.
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20) leek deze middag goed op weg om de nieuwe leider te worden in Sardinië, maar hij werd gefnuikt door een lekke band in de veertiende proef, kort voor de finish. De Belg besloot wel met twee snelste tijden en zet zo Sébastien Ogier (Ford Fiesta) onder druk. De wereldkampioen houdt amper 3.9 seconden over op de Belg.

Daarachter vechten de Toyota's een mooi duel uit voor de laatste podiumplaats. Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi strijden voor iedere seconde. De jonge Fin heeft amper vijf tellen achterstand op Latvala. Het duel speelt zich wel bijna een minuut achter af van de leiding.

De vijfde staat al op twee minuten en dat is Hayden Paddon (Hyundai i20). Hij heeft twee seconden voorsprongen op Mads Ostberg (Citroën C3). Craig Breen (Citroën C3) is voorlopig zevende op ruim drie minuten.

Morgen zijn er nog drie proeven. Goed voor ongeveer 40 km tegen de klok. Tegen 13 uur weten we of Thierry Neuville zichzelf opvolgt als winnaar in de haven van Alghero.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons