van der Horst

Sardinië: Neuville op zucht van winst

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville kan de zege in de Rally van Sardinië, de zesde manche van het WRC, al ruiken. Hij heeft een ruime voorsprong op teamgenoot Esapekka Lappi en Kalle Rovanperä.
  • STX Motorhomes
De zaterdagmiddag was een triomftocht voor Hyundai. Zowel Thierry Neuville (Hyundai) als Esapekka Lappi (Hyundai) zetten leider Sébastien Ogier (Toyota) meteen onder druk in moeilijke weersomstandigheden. Op amper twee proeven smolt zijn voorsprong bijna helemaal weg.

Het verging de Fransman nog erger op de voorlaatste proef van de dag. Hij ging van de baan en moest opgeven. Lappi zag Ogier naast de weg liggen, lichtte meteen het voetje en liet Neuville de leiding.

Met nog een korte slotdag te gaan heeft de Belg een bonus van 36.4 seconden op zijn Finse teamgenoot, die ongetwijfeld de Belg zal laten begaan, om een zaakje te doen in het kampioenschap. Doet voorlopig ook een gouden zaak, Kalle Rovanperä (Toyota) die opgeschoven is naar plaats drie. De WK-leider volgt wel al op twee minuten van de kop en is uitgeteld voor winst, maar kan morgen fors uitlopen in de WK-tussenstand.

Elfyn Evans (Toyota) is vierde op dik vijf minuten. Dani Sordo (Hyundai) kruipt wel een pak dichter, en hangt nu op een minuut van de Welshman. 

Door de vele opgaves staan er heel wat WRC2-rijders in de top acht. Adrien Fourmaux (Ford) is zesde algemeen en leider in WRC2. Andreas Mikkelsen is tweede, Teemu Suninen derde, maar de Fin speelt niet meer mee voor winst.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons