van der Horst

Sardinië: Neuville wint nagelbijter

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft een ijzingwekkende zege behaald in de Rally van Sardinië. De Belg wipte in de slotproef, op de Power Stage, nog over Sébastien Ogier. De Belg loopt door deze zege opnieuw uit in de WK-tussenstand.
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier (Ford Fiesta) had nog maar een paar tellen over op Thierry Neuville (Hyundai i20) zondagochtend. De Belg leek zich niet te gaan neerleggen bij de tweede plaats en schoot dan ook furieus uit de startblokken met drie besttijden op rij. Met enkel nog de Power Stage te gaan had Neuville het verschil teruggebracht op 0.8 seconde. Die laatste proef besliste dus over winst en verlies. Ogier hield lang gelijke tred, terwijl Neuville in het slot zelfs een foutje maakte. Maar de Belg ging anderhalve seconde sneller over de proef en houdt 0.7 seconde over op Ogier

De derde plaats ging naar de Fin Esapekka Lappi (Toyota Yaris). De strijd tussen hem en zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala kwam abrupt aan een einde toen hij zaterdagavond nog problemen kreeg met de alternator en zelfs in Super Rally moest herstarten. Latvala kon wel nog besluiten op plaats 7, net voor Ott Tänak, die andere onfortuinlijke Toyotarijder, die nu helemaal uitgeteld lijkt voor de strijd om de titel.

Nicolas Gilsoul en Thierry Neuville
Nicolas Gilsoul en Thierry Neuville
Achter Lappi eindigde Hayden Paddon (Hyundai i20) die zorgt voor stevige punten voor Hyundai in de strijd om de merkentitel. De Nieuw-Zeelander eindigde wel op bijna drie minuten van Neuville. De Citroën C3's van Mads Ostberg en Craig Breen besloten op plek vijf en zes. Het werd geen vlekkeloze koers voor Citroën maar met twee wagens aan de finish mogen de Fransen wel tevreden zijn, na enkele chaotische weken en het ontslag van Meeke.

Neuville doet ook een goede zaak in het WK. Hij telt 149 punten, want hij neemt 30 punten mee uit Sardinië. Ogier staat nu op 122.

In WRC2 profiteerde Jan Kopecky optimaal van enkele uitvallers om autoritair naar winst te snellen. Ole Christiann Veiby pakte in het slot nog plaats twee af van het Franse talent Nicolas Ciamin.

Het WRC duikt in een lange pauze. De rally van Finland eind juli is pas de volgende manche op het programma, door het wegvallen van de rally van Polen.

Foto's: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons