van der Horst

Sardinië: Ogier bijt de spits af

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Eerste leider van de achtste WRC-manche is Sébastien Ogier. De Fransman won donderdagavond de showproef in de Rally van Sardinië. Thierry Neuville moet vrede nemen met een gedeelde zesde plaats.
Citroën was in goede doen op de Ittiri showproef. Sébastien Ogier (Citroën C3) pakte de snelste tijd, één tiende voor zijn teamgenoot Esapekka Lappi (Citroën C3) die altijd in goede doen is op het Italiaanse eiland. Ott Tänak (Toyota Yaris) tekende voor de derde plaats op drie tienden van de eerste leider. Kris Meeke (Toyota Yaris) strandde op vier tiende.

Daarachter een klein kloofje met een tweede achtervolgingsgroep, geleid door Teemu Suninen (Ford Fiesta) op 1.6 seconden. Op 1.8 telletjes van de leider eindigden Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Thierry Neuville (Hyundai i20). De Belg is opvallend de eerste Hyundai, pas op een gedeelde zesde stek. Hij wordt wel gevolgd door zijn teamgenoten Dani Sordo (Hyundai i20) en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) rondt de top tien af. 

In RC2, om WRC2 en WRC2 Pro even samen te nemen, deed Kalle Rovanperä hetzelfde als vanochtend, de snelste zijn, vóór Mads Ostberg.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons