van der Horst

Sardinië: Ogier eerste leider

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier is de eerste leider van de Rally van Sardinië, de zevende manche van het WRC. De Fransman toonde zich op de korte showproef de snelste van het pak. Thierry Neuville is derde.
  • Shopa
Geen gewone omstandigheden in Sardinië. Het stof werd door de regen van de afgelopen uren en dagen herschapen in een modderbrij. Dat kan Neuville morgen ten goede komen.

Maar donderdag was het vooral Sébastien Ogier (Ford Fiesta) die genoot in het mulle, natte gravel op de korte proef van Ittiri. In de laatste run van de WRC's tegen Neuville toonde hij zich de snelste. Grote bressen werden niet geslagen. Andreas Mikkelsen (Hyundai I20) eindigde met een tiende van een seconde trager, terwijl Thierry Neuville (Hyundai I20) afklokte als derde op amper zeven tiende van de wereldkampioen.

Zo goed de Toyota's waren op de shakedown, zo matig ze donderdagavond presteerden. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) werd zesde , Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) gedeeld achtste, Ott Tänak (Toyota Yaris) amper tiende op 2.5 seconden van de eerste leider. Dat hoeft geen referentie te zijn, want Toyota zette vorige jaar drie WRC's in de top zes aan het einde van de rally.

Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Hayden Paddon (Hyundai i20) maakten de top vijf rond.

Bij de R5-wagens toonde Ole-Christian Veiby, straks te zien in Ieper, zich de snelste voor zijn Skoda-makker Jan Kopecky en de C3 van Stéphane Lefebvre.

De echte rally start pas vrijdag. Dan staan er zeven proeven op het programma.

foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons