van der Horst

Sardinië: Ogier leidt na tumultueuze middag

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De titelpretendenten hebben zich goed staande gehouden in de Rally van Sardinië. Sébastien Ogier leidt voor zijn belangrijkste titelconcurrent Thierry Neuville.
Sébastien Ogier (Ford Fiesta) pleegde een "coup" na de middag. Op de openingsproef van de middaglus sloeg de wereldkampioen genadeloos toe terwijl anderen problemen kenden. Hij klom van positie vijf naar één en bestendigde. Meer zelfs, hij liep zelfs uit op zijn dichtste concurrent Thierry Neuville (Hyundai i20), ondanks een besttijd van de Oostkantonner.

Ogier heeft nu 18.9 seconden voorsprong op Neuville. De Oostkantonner moet enkel de Fransman in de gaten houden want de derde hond in het spel, Ott Tänak (Toyota Yaris), moest opgeven. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) wist daardoor op te rukken naar plaats drie, onder meer door te besluiten met een besttijd. De Fin volgt op 37.2 seconden. Hij heeft amper 4.4 seconden voorsprong op zijn jonge teamgenoot Esapekka Lappi (Toyota Yaris).

Mads Ostberg (Citroën C3) wist op te rukken naar plaats vijf, net voor Hadyen Paddon (Hyundai i20). Beide volgen wel al op bijna een minuut. Craig Breen (Citroën C3) en Stéphane Lefebve, leider in WRC2, vervolledigen de top acht. Andreas Mikkelsen, de autoritaire leider na de ochtendlus, moest opgeven na versnellingsbakproblemen.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons