van der Horst

Sardinië: Ogier pakt weer de bovenhand op zaterdagmiddag

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft zaterdagmiddag opnieuw de bovenhand genomen in de Rally van Sardinië, de zesde manche van het WRC. De Fransman zette vakkundig Esapekka Lappi en Thierry Neuville op achterstand.
De ochtend begon nochtans goed voor Hyundai. Thierry Neuville (Hyundai) kroop plots een pak dichter bij Sébastien Ogier (Toyota), terwijl Esapekka Lappi (Hyundai) na een haasje-over de kop terug overnam van Ogier.

Maar de Fransman sloeg in het tweede deel van de lus terug, weliswaar met weerwerk van Neuville, om de Hyundai's op achterstand te zetten. Hij heeft nu een bonus van 18.2 seconden op Lappi en 24.7 seconden op Neuville. De bandenkeuze is ontzettend moeilijk, en Neuville had zelfs enkele oude zachte banden mee vanmorgen. De strijd is dus nog niet over, maar Ogier heeft wel het voordeel. Hyundai kan stilaan denken aan teamorders en merkenpunten.

Kalle Rovanperä (Toyota) is vierde op ruim een minuut. Elfyn Evans (Toyota) kende problemen na een waterplas en volgt op vier minuten, nog altijd als vijfde. Dani Sordo (Hyunda) zit opnieuw (stevig) in de punten na zijn koprol van gisteren, op bijna zes minuten. Ott Tänak (Ford) moest opgeven na een waterplas, Pierre-Louis Loubet (Ford) werd in stal gehouden met mechanische problemen. Een klein drama dus voor M-Sport.

In WRC2 is Adrien Fourmaux de fiere leider. Bij de juniors is Tom Rensonnet nog altijd vierde.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons