van der Horst

Sardinië: Ogier van vijf naar één

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
De zesde proef heeft voor een fikse ommezwaai gezorgd in de Rally van Sardinië. In uiterst moeilijke omstandigheden wist Sébastien Ogier een flinke slag te slaan. De Fransman sprong in één ruk van vijf naar één. Hyundai kreeg klappen.
Sébastien Ogier (Ford Fiesta) reed een fenomenale proef en reed de concurrentie aan flarden op de tweede passage van Tulsa. Bovendien kon hij profiteren van enkele problemen bij zijn tegenstanders. Vooral Hyundai deelde in de klappen. Thierry Neuville (Hyundai i20) had het moeilijk door de diepe plassen op het parcours. De Belg maakte ook een klein foutje en moest even rechtsomkeer maken. Hij blijft wel derde. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) verging het nog erger. De Noor kreeg problemen met de versnellingsbak. Het lijkt erop alsof hij zijn tweede versnelling verloor, wat enorm pijnlijk is op het technische parcours dat de rijders voorgeschoteld kregen. Ook Ott Tänak (Toyota Yaris) en Teemu Suninen (Ford Fiesta) konden het tempo van Ogier niet volgen.

In de algemene stand heeft Ogier nu een voorsprong van 3.5 seconden op Mikkelsen en 8.5 op Thierry Neuville. Ott Tänak staat amper een tiende achter de Belg. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is nu vijfde.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons