van der Horst

Sardinië: Paddon leidt voor dooreengeschud pak

Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Op de slotproef van de ochtendlijke zaterdaglus in de Rally van Sardinië, manche zeven van het WRC, werd de tussenstand flink dooreengeschud door een resem lekke banden. Hayden Paddon bleef gespaard en is leider, voor een aandringende Ott Tänak
  • STX Motorhomes
Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) pakte op de openingsproef de besttijd, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) bracht daarna de stand in evenwicht en zo leek de rally stilaan naar een duel tussen de Hyundai's te groeien, maar op derde proef van de dag, de slotproef van de ochtendlus, werd de stand door een rad gehaald. Thierry Neuville verloor een pak tijd en moet zijn zegekansen opbergen. De Belg kende remproblemen en verloor een minuut. Hij valt naar stek vier.

Ook de anderen bleven niet gespaard. Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) en Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) reden lek en verloren ruim twee minuten. Ook Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) kende zaterdagochtend opnieuw problemen na een calvarietocht op vrijdag. En Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) verloor wat tijd in het stof van zijn voorgangers. "Als ik geen tijd terugkrijg van de stewards, stop ik met rallyrijden", aldus een furieuze Fin. Vreemd genoeg besloot de directie om te starten met een interval van twee minuten. vrijdag waren dat nog drie minuten om de rijders te sparen van het stof.

In de algemene stand leidt Paddon, met bijna tien tellen voorsprong op Ott Tänak, auteur van de laatste besttijd. Ook Tänak kende remproblemen. Latvala is derde op 23 seconden. Neuville is nu vierde op ruim een minuut en Toyota zet met Juho Hänninen en Esapekka Lappi met nog eens twee wagens op stek vijf en zes, op kousevoeten. Drie Toyota's dus in de top zes. Ogier is pas zevende op ruim drie minuten.

Foto: Sandro Delaere

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 10 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons