van der Horst

Sardinië: Rosberg X Racing op een zucht van de titel

Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Sardinië werd onverwacht een vervanger voor één van de Zuid-Amerikaanse manches die Extreme E origineel op hun kalender had staan en de wedstrijd op het Italiaanse eiland stelde niet teleur. Terwijl Team X44 gisteren wederom dominant was in de kwalificaties, waren het toch Molly Taylor en Johan Kristoffersson die Rosberg X Racing een derde overwinning schonken.
  • Prospeed Competition
Het begon nochtans slecht voor Team X44. Bij de start kwam Timmy Hansen (Andretti United Extreme E) zeer agressief voor Cristina Guttiérez, waarbij zij vol tegen een steen vloog en een kruis mocht maken over de halve finale. Hansen strandde wat verder, maar werd na de race naar een derde plaats gezet. Hierdoor konden Kyle LeDuc en Sarah Price met SEGI TV Chip Ganassi Racing zonder problemen doorstoten naar hun eerste finale. Ook geraakten in de tweede halve finale Kristoffersson/Taylor en de Abt Cupra XE van Mattias Ekström en Jutta Kleinschmidt zonder problemen door nadat Carlos Sainz uitviel met een technisch probleem. De laatste finaleplaats ging naar de JBXE van Kevin Hansen en Mikaela Åhlin-Kottulinsky, nadat Xite Energy Racing uitviel met technische problemen en Stéphane Sarrazin voor Veloce Racing een spectaculaire ongeval meemaakte.

Mattias Ekström zonder deur richting tweede plaats
Mattias Ekström zonder deur richting tweede plaats
Tijdens de finale was het LeDuc die zich voor Sébastien Loeb (Team X44) gooide en zonder problemen verder reed. Loeb daarentegen zag zijn stuurkolom breken met een opgave als gevolg. LeDuc had Price met een zeer comfortabele leiding weggestuurd, maar ook zij moest opgeven vanaf de leiding. Hierdoor kreeg Kristoffersson een vrijgeleide, want Ekström reed zonder deur en gezien er ook waterstroken waren, moest hij zich daar inhouden om geen modderbad te krijgen. Hansen en Åhlin-Kottulinsky kregen ook nog problemen, maar konden wel verder rijden, vooral voorbij de Chip Ganassi Racing wagen en mochten zo op het laagste podiumtrapje staan.

Foto's: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 24 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons