van der Horst

Sardinië: Rosberg X Racing pakt de dubbel

Rosberg X Racing grote winnaars in Sardinië
Rosberg X Racing grote winnaars in Sardinië
Voor het derde event van het Extreme E-kampioenschap trok men richting Sardinië en daar zag men een onoverwinnelijk Rosberg X Racing tweemaal zegevieren. Op zaterdag moesten Mikaela Åhlin-Kottulinsky en Johan Kristoffersson tot het uiterste gaan voor de winst, terwijl het op zondag een pak gemoedelijker verliep.
  • LTF
Start 2023 Extreme E Island X-Prix Finale 1
Start 2023 Extreme E Island X-Prix Finale 1
Bij de start eindigde Kristoffersson in het groen nadat ze met drie wagens tegelijk naast elkaar probeerden te rijden, waardoor de Zweed achteraan moest postvatten. Maar hij kon het verlies minimaliseren en begon van daaruit aan zijn jacht. Eerste slachtoffer werd de ABT Cupra, dit weekend met Sébastien Loeb achter het stuur, maar die wegviel vanwege een lekke band. Uiteindelijk gaf deze laatste het stuur over op de derde plek aan Åhlin-Kottulinsky.

Molly Taylor/Kevin Hansen - Veloce Racing
Molly Taylor/Kevin Hansen - Veloce Racing
Die ging verder met de strijd voor winst maar een ronde voor het einde raakte de Zweedse de wagen van Caty Munnings, die op de zij landde. De stewards lieten het open en Åhlin-Kottulinsky eindigde nog als tweede achter Chip Ganassi Racing van Amanda Sorensen en RJ Anderson. Maar gezien ze een penalty van vijftien seconden kregen, vielen zij terug naar plaats drie en zo behaalde Rosberg X Racing toch de winst, voor Acciona | Sainz XE Team van Mattias Ekström en Laia Sanz. In de Redemption race ging de winst naar Veloce Racing met Kevin Hansen en Molly Taylor.

Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky - Rosberg X Racing
Op zondag kregen we een gelijkaardig scenario, maar ditmaal liet Kristoffersson zich niet vangen. De Zweed pushte door en behaalde zo ook de leiding. Zowel hij als teamgenote Åhlin-Kottulinsky hielden zonder problemen stand. Net zoals de dag ervoor eindigden Ekström en Sanz op het podium als tweede, terwijl Chip Ganassi Racing eerst naar de derde plek leek te gaan, totdat Catie Munnings er voorbij geraakte en zo samen met Timmy Hansen de derde plaats schonk aan Andretti Altawkilat Extreme E.

Sébastien Loeb en Klara Andersson - ABT Cupra XE
Sébastien Loeb en Klara Andersson - ABT Cupra XE
In de Redemption Race liet Loeb weer zijn waarde zien. Dit weekend viel hij in voor zijn grote Dakar-concurrent Nasser Al-Attiyah en kon na de lekke band daarna op zaterdag de wedstrijd winnen in de achterste gelederen met Klara Andersson. Nog een mooi verhaal was het debuut van Lia Block. De dochter van wijlen Amerikaanse spektakelman Ken Block, zij stapte in bij Carl Cox Motorsport. Alleen betaalde de Amerikaanse wel leergeld met een negende en tiende plek.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op dinsdag 11 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons