van der Horst

Sardinië: Sordo vervult rol als bliksemafleider

Dani Sordo - Hyundai i20 Coupé WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 Coupé WRC
Terwijl Thierry Neuville niet profiteert van de opgave van Sébastien Ogier vervult Dani Sordo perfect zijn rol na negen proeven. De Spanjaard gaat als leider slapen maar moet sowieso het vrije volle pond geven om morgen voor Ott Tänak te blijven, om Neuville te helpen.
Dani Sordo (Hyundai i20) kreeg al snel de kop in handen na de middag en stond die positie, dankzij een beste tijd op kp 7 niet meer af. Ondank wat pech/een foutje is Teemu Suninen (Ford Fiesta) tweede op een tiental seconden met amper vier tienden voorsprong op Ott Tänak (Toyota Yaris) die op plaats drie staat en dus in pole position zit  voor het WK-leiderschap na de opgave van Sébastien Ogier (Citroën C3).

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is een tweede hulp voor Thierry Neuville (Hyundai i20) die na een foutje op plaats zeven is beland. Hij staat op bijna een minuut en moet twee gedreven mannen voorlaten, zelfs op bijna een halve minuut. Elfyn Evanst (Ford Fiesta) is immers vierde op 20 seconden, Kris Meeke vijfde op een halve minuut.

Foto: RIP


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 14 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons