van der Horst

Sardinië: Team X44 blijft de kwalificaties domineren

Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Als er één ding een zekerheid is in het Extreme E-kampioenschap, dan is het wel de dominantie van Team X44 in de kwalificaties. Sébastien Loeb en Cristina Guttièrez waren ook in Sardinië wederom de sterkste in beide kwalificaties, waarmee het duo wederom belangrijke punten pakte met het oog op de titel. Het enige probleem is dat hun concurrenten, Johan Kristoffersson en Molly Taylor van Rosberg X Racing, als tweede eindigden.
Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Als het op individuele kwaliteit gaat, staat er geen maat op Loeb en Guttièrez. Voor een vierde maal waren zij de sterksten in de kwalificaties. Helaas is het alleen daar waar ze voorlopig uitblinken, want in de races hebben ze nog maar één keer het podium gehaald. Dat terwijl Kristoffersson en Taylor al twee wedstrijden wonnen en nu ook als tweede geklasseerd werden. Uiteindelijk met veel geluk, want de Australische maakte net zoals in Groenland weer een spectaculaire koprol om daarna terug vol gas te gaan. Team X44 neemt het morgen op tegen SEGI TV Chip Ganassi Racing en United Andretti Autosport, terwijl Rosberg X Racing moet wedijveren tegen Abt Cupra XE en Acciona | Sainz XE Team.

Hiermee moeten morgen JBXE, Veloce Racing en Xite Energy Racing het tegen elkaar uitvechten in de Crazy Race voor de laatste finaleplaats. Vooral voor die eerste was het meer aan de zure kant. Hoewel bij Chip Ganassi Racing de eerste run naar de maan zag gaan door een kapotte ophanging, maar door hun tweede plaats en een betere eindresultaat voor Sainz en co in de tweede run, waren Kevin Hansen en Mikaela Åhlin-Kottulinsky kind van de rekening. Wie er kan doorstoten naar de finale? Dat zullen we weten tussen 12 en 13:30 uur.

Foto's: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zaterdag 23 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons