van der Horst

Sardinië: Toyota toont zich op shakedown

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Op de shakedown van de Rally van Sardinië, manche zeven van het WRC, hebben de Toyota's zich in uitstekende doen getoond. Met drie wagens in de top vier stak Gazoo Racing er bovenuit. Jari-Matti Latvala pakte de besttijd.
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Zoals de traditie het stilaan wil startten de eerste rijders op de shakedown in volgorde van het kampioenschap, om zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat hen op de openingsdag te wachten staat. Thierry Neuville (Hyundai i20) opende met een heel degelijke tijd van 2:02.7 terwijl Sébastien Ogier (Ford Fiesta) meteen problemen kende door enkele grote stenen op het traject van ongeveer 3,5 kilometer. Ook Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) moest met lichte schade snel terug naar het servicepark.

Hayden Paddon (Hyundai i20) zette tijdens de tweede lus een richttijd neer van 1:56.2. Tijdens de derde run verbeterde hij die tot 1:54.7. Enkel Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) ging er nog onder, weliswaar tijdens zijn vierde passage. Niemand ging nog onder de Fin zijn 1:53.9. Paddon werd tweede, op een tiende gevolgd door de Toyota's van Esapekka Lappi (Toyota Yaris) en Ott Tänak (Toyota Yaris). Neuville, die tijdens de derde run rond ging, eindigde uiteindelijk vijfde, Ogier zesde. Daarna gingen de hemelsluizen open, en werden de tijden niet meer verbeterd.

Donderdagavond start de rally met een korte showproef van twee kilometer op het circuit van Ittiri.

Foto: Jari-Matti Latvala Twitter & RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons