van der Horst

Sauber en van der Garde bereiken akkoord, maar Nederlander is grote verliezer

Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Afgelopen weekend was er veel te doen omtrent onze Noorderbuur Giedo van der Garde, die via de rechtbank in Melbourne zijn beloofde racezitje bij Sauber opeiste, maar uiteindelijk in Australië toch niet aan racen toekwam. Vooral teambaas Monisha Kaltenborn, op de koop toe zelf juriste, lag dwars en zodoende waren het toch Felipe Nasr en Marcus Ericsson die we afgelopen zondag in actie zagen.
Giedo van der Garde kwam na veel aandringen in Melbourne niet verder dan het passen van een stoeltje
Giedo van der Garde kwam na veel aandringen in Melbourne niet verder dan het passen van een stoeltje
Giedo van der Garde en Sauber bereikten intussen wel een akkoord, zo meldde de Nederlander vandaag op zijn Facebook-pagina. Het Zwiterse team kocht zijn contract af en hoewel het over een serieuze financiële tegemoetkoming gaat, is hijzelf alsnog de grote verliezer in deze zaak. "Als gepassioneerd racepiloot voel ik mij triest en ben ik heel ontgoocheld. Ik heb heel mijn leven hard gewerkt om mijn droom na te jagen en een succesvolle Formule 1-piloot te worden. Ik hoopte dit seizoen eindelijk mijzelf te kunnen bewijzen in een auto van een gerespecteerd team uit het middenveld. Deze droom werd mij ontnomen en ik heb hierdoor hoogstwaarschijnlijk geen toekomst meer in de F1."

Marcus Ericsson - Sauber C34
Marcus Ericsson - Sauber C34
"De teamchef (Monisha Kaltenborn nvdr.) stond erop om mij, ondanks de vonnissen door de rechtbank, niet te laten racen. Ik begrijp het niet. Ik besloot af te zien van verdere gerechtelijke stappen die ertoe konden geleid hebben dat de wagens werden in beslag genomen, tot zelfs het arresteren van de teamleiding. Ik kon niet leven met het idee dat daardoor de carrières van jonge talenten Marcus Ericsson en Felipe Nasr konden geruïneerd worden. Mijn eigen toekomst in de autosport is echter ook nog niet voorbij. Ik zou heel graag aan de slag gaan in het WEC en de 24 Uren van Le Mans. Ook de DTM behoort tot de mogelijkheden."

Foto's: Racing International Photography & Sauber F1 Team



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons